Morgan Stanley: «Τσεκούρι» στο 2% του εργατικού της δυναμικού παγκοσμίως

Morgan Stanley: «Τσεκούρι» στο 2% του εργατικού της δυναμικού παγκοσμίως
Οι επενδυτικές τράπεζες σε όλον τον κόσμο μειώνουν το προσωπικό τους εν μέσω υποχώρησης των εσόδων από το trading και πρόβλεψης για μετακίνηση του τομέα προς τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, οι οποίες θα χρειάζονται λιγότερους εργαζομένους.

Περίπου 1.500 θέσεις εργασίας κόβει η Morgan Stanley παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων και διευθυντικών στελεχών. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι μειώσεις αφορούν κυρίως τα τμήματα τεχνολογίας και τα διοικητικά, αλλά περιλαμβάνουν και στελέχη στις πωλήσεις, το trading και τις ερευνητικές δραστηριότητες, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος.

Οι περικοπέςαντιπροσωπεύουν περίπου το 2% του εργατικού δυναμικού της Morgan Stanley, σύμφωνα με έναν από τους ανθρώπους που ζήτησαν να μην αποκαλυφθεί το όνομά τους. Η τράπεζα αναμένει να επιβαρυνθεί με το ποσό των 150 εκατ. δολαρίων έως 200 εκατ. δολαρίων στα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου λόγω του κόστους των περικοπών.

Οι επενδυτικές τράπεζες σε όλον τον κόσμο μειώνουν το προσωπικό τους εν μέσω υποχώρησης των εσόδων από το trading και πρόβλεψης για μετακίνηση του τομέα προς τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, οι οποίες θα χρειάζονται λιγότερους εργαζομένους. Συγκεκριμένα, η Citigroup και η Deutsche Bank έχουν επίσης μειώσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο trading φέτος.