Να μειωθεί η εξουσία των Βρυξελλών ζητά ο Ιταλός πρωθυπουργός

Να μειωθεί η εξουσία των Βρυξελλών ζητά ο Ιταλός πρωθυπουργός

Για τα «στραβά» της ΕΕ μίλησε ο Ματέο Ρέντσι και επανέλαβε πως η κυβέρνησή του συμπαρατάσσεται με τη Γαλλία στο θέμα της λιτότητας.

«Η Ευρώπη δεν είναι μόνο μια οικονομική κοινότητα, αλλά και μια κοινότητα που την συνθέτουν οι ψυχές της, οι αξίες της, και η οποία προσβλέπει στο μέλλον», δήλωσε σήμερα, μιλώντας στο CNN, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι που χθες τάχθηκε στο πλευρό της Γαλλίας απέναντι στη Γερμανία και τις Βρυξέλλες για το θέμα της λιτότητας.

«Πρέπει να μειωθεί η εξουσία των τεχνοκρατών των Βρυξελλών. Είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη και επικίνδυνη στιγμή, πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη», είπε ο Ρέντσι. «Το θέμα είναι ποιά κατεύθυνση θα διαλέξουμε. Θεωρώ ότι πρέπει οπωσδήποτε να μειώσουμε το επίπεδο της γραφειοκρατίας στην Ευρώπη».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός επίσης ότι θεωρεί πως « η παράμετρος του 3% στην σχέση δημοσίου ελλείμματος- ΑΕΠ ανήκει στο παρελθόν, αλλά η Ιταλία πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα απώλειας αξιοπιστίας διότι στο παρελθόν δεν σεβάστηκε την παράμετρο αυτή».

«Η χώρα μου θα σεβαστεί το όριο αυτό για το έλλειμμα, αλλά αν ο πρόεδρος της Γαλλίας, από τη μεριά του, αποφασίσει να το υπερβεί, δεν θα μπορεί κανείς να πει ότι είναι μια λανθασμένη πράξη. Προτιμώ την Γαλλία του Ολάντ και του Βαλς, η οποία υπερβαίνει το 3%, παρά μια Γαλλία με επικεφαλής της κυρία Λεπέν ως αποτέλεσμα μιας κρίσης αξιών», ολοκλήρωσε ο Ρέντσι.