Η ΝΔ, ο Τσίπρας και το Άγιο Πνέυμα

Η ΝΔ, ο Τσίπρας και το Άγιο Πνέυμα

«Ιερός πόλεμος» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για την αφίσα που επιλέχθηκε για την ανακοίνωση του διαδικτυακού debate του Α. Τσίπρα.

Άγρια διαμάχη ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών με αφορμή την αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία «παρομοιάζεται» το περιστέρι που κράτησε στα χέρια την ημέρα των Θεοφανείων ο Αλέξης Τσίπρας με το περιστέρι στο Twitter.

Η συγκεκριμένη αφίσα προαναγγέλλει τον διάλογο με το κοινό που θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω Twitter, το βράδυ της Τετάρτης. Όμως από την πλευρά της, η ΝΔ, διαμέσου του υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας, Κωνσταντίνου Χολέβα, έκανε λόγο για ασέβεια του κ. Τσίπρα προς τα σύμβολα της Ορθοδοξίας.

«Με δυσάρεστη έκπληξη είδα στο Διαδίκτυο ότι ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του εξομοιώνουν το Άγιο Πνεύμα με το Twitter. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στον Πειραιά κατά τον Εορτασμό των Θεοφανείων και του δόθηκε η ευκαιρία να κρατήσει στα χέρια του το λευκό περιστέρι, το οποίο συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Αλλά ούτε τα προσχήματα δεν είναι ικανός να τηρήσει», ανέφερε ο κ. Χολέβας και συνέχισε: «Εκμεταλλεύθηκε αυτή την ευκαιρία που του δόθηκε και την μετέτρεψε σε κομματική αφίσα για να ενημερώσει τους οπαδούς του ότι θα κάνει διάλογο μέσω του Twitter, του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτυώσεως. Στην αφίσα αυτή γίνεται μία ασεβεστάτη εξομοίωση του περιστεριού ως συμβόλου του Αγίου Πνεύματος με το σύμβολο του Twitter».

«Ως Χριστιανός Ορθόδοξος και ως Έλληνας πολίτης διαμαρτύρομαι γι’ αυτή την πράξη, η οποία καταδεικνύει την έλλειψη ευαισθησίας και σεβασμού του κ. Τσίπρα προς την Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση του λαού μας. Σε αντιδιαστολή επισημαίνω με ικανοποίηση τη δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά από τις Φιλιάτες ότι όσο κυβερνά η Νέα Δημοκρατία οι εικόνες του Χριστού και των Αγίων δεν θα αποκαθηλωθούν από τα Νοσοκομεία, τα Σχολεία και τους άλλους δημοσίους χώρους, παρά την επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός μας γνωρίζει καλά αυτό που λησμονεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι η Ελλάδα ελευθερώθηκε το 1821 από αγωνιστές, οι οποίοι είχαν ως σύνθημά τους: “Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία”», καταλήγει ο κ. Χολέβας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εκδόσει κάποια απαντητική ανακοίνωση.