ΝΔ: Τα επίσημα αποτελέσματα σε 1062 από 1251 τμήματα

ΝΔ: Τα επίσημα αποτελέσματα σε 1062 από 1251 τμήματα

Πρώτος ο Μεϊμαράκης με 39,51% και δεύτερος ο Μητσοτάκης με 28,27% - Σήμερα τα τελικά αποτελέσματα. 

O πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε χθες τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας σε 1062 εκλογικά από 1251 τμήματα – δηλαδή στο 85% της ενσωμάτωσης. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα.  Ειδικότερα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λαμβάνει 39,51%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 28,27%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 21,15% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 11,07%.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τραγάκης, από τα εκλογικά τμήματα που λείπουν ώστε να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση, η πλειοψηφία είναι από το Λεκανοπέδιο Αττικής.  «Από τα εκλογικά τμήματα που λείπουν και θα πάρουμε τις τηλεομοιοτυπίες, δηλαδή τα fax τα περισσότερα είναι από το Λεκανοπέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάντως, όπως διευκρίνισε ο κ. Τραγάκης, το 100% των αποτελεσμάτων θα δοθούν στη δημοσιότητα την Τρίτη, σημειώνοντας ότι θα υπογραφεί το πρωτόκολλο της ψηφοφορίας που είναι το επίσημο αποτέλεσμα και έγγραφο, αποφεύγοντας ωστόσο να ανακοινώσει συγκεκριμένη ώρα για την ανακοίνωση των τελικών ποσοστών.

Απαντώντας γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ το αποτέλεσμα της κάλπης, ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ είπε:

Δεν καθυστέρησε. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι και στις Εθνικές εκλογές, τα τελικά αποτελέσματα τα παίρνουμε μετά από δύο – τρεις μέρες. Θέλω εδώ να ευχαριστήσω όλο εκείνον τον κόσμο εκείνον της Νέας Δημοκρατίας –εκτός από τις 400.000 που προσήλθαν- τους εθελοντές οι οποίοι αποτέλεσαν και τα μέλη των Εφορευτικών επιτροπών. Διότι, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ήταν όλοι εθελοντές. Με τον ίδιο τρόπο θα πάμε στις εκλογές και στις 10 Ιανουαρίου, αλλά τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο απλά. Διότι, όπως ξέρετε, θα πάμε με δεδομένες καταστάσεις των ψηφισάντων αυτή την Κυριακή.