Νέα επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο – Δολοφονήθηκε ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ

Νέα επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο – Δολοφονήθηκε ηγετικό στέλεχος της Χεζμπολάχ
Photo: AFP
Σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ισραηλινό χτύπημα σκότωσε κορυφαίο αξιωματούχο της Χαμάς στη Βηρυτό

Ένας αξιωματούχος των λιβανέζικων υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε τη Δευτέρα ότι μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον νότιο Λίβανο σκότωσε έναν ανώτερο διοικητή της μαχητικής οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε αμέσως την επίθεση. Είπε ότι μαχητικά αεροσκάφη έχουν στοχεύσει υποδομές της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο Reuters πως πρόκειται για τον Ουίσαμ αλ-Τάουιλ, αναπληρωτή αρχηγό μονάδας της δύναμης Ραντουάν. Είπαν πως εκείνος όπως και ένας άλλος μαχητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε σε πλήγμα στο χωριό Ματζντάλ Σελμ του Λιβάνου.

Η δολοφονία έρχεται καθώς έχουν ενταθεί οι συγκρούσεις μεταξύ των -υποστηριζόμενων από το Ιράν- μαχητών της Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ, μετέδωσε το Associated Press.

Έρχεται σχεδόν μια εβδομάδα μετά από ισραηλινό χτύπημα που σκότωσε κορυφαίο αξιωματούχο της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Βηρυτό και δύο ημέρες αφότου η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας πυραυλική επίθεση σε ισραηλινή στρατιωτική βάση στο όρος Μερόν στο βόρειο Ισραήλ σε αντίποινα.

Ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Σαγέντ Χασάν Νασράλα προειδοποίησε το Ισραήλ σε δύο τηλεοπτικά διαγγέλματα την περασμένη εβδομάδα να μην ξεκινήσει πλήρους κλίμακας πόλεμο στον Λίβανο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: