Νέα λειτουργία του instagram κάνει την επεξεργασία των εικόνων ευκολότερη

Νέα λειτουργία του instagram κάνει την επεξεργασία των εικόνων ευκολότερη

Η επιλογή «αποθήκευση στα drafts» είναι πλέον γεγονός. 

Επιτέλους το Instagram δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης των φωτογραφιών ως draft.

Πρόκειται για υπηρεσία που πρόσφατα έγινε επισήμως μέρος των λειτουργιών του δημοφιλούς μέσου. Στην αρχή, κυκλοφόρησε ως beta έκδοση και πλέον είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες.


instagram

Όπως φαντάζεστε, στα «πρόχειρα» θα μπορεί πλέον κανείς να αποθηκεύει τις φωτογραφίες στις οποίες δεν έχει ολοκληρώσει τις όποιες επεξεργασίες αλλά θέλει να κρατήσει όσες έχει εφαρμόσει μέχρι ώρας.

Πόσες φορές χτύπησε το κινητό σας από κλήση ενώ ανεβάζατε μια φωτογραφία και τελικά χάσατε την επεξεργασία;

Για να αποθηκευτεί μια φωτογραφία στα “drafts” θα πρέπει μόλις πατήσετε το κουμπί που ακυρώνει την επεξεργασία «back», απλά να πατήσετε πάνω στην επιλογή «αποθήκευση πρόχειρου» (save draft). Εκεί βασίζεται και η νέα λειτουργία. Ενώ δηλαδή μέχρι σήμερα πατώντας το βελάκι «πίσω» θα εμφανιζόταν ένα μήνυμα το οποίο θα έγραφε «θέλετε να ακυρώσετε την επεξεργασία;» και δεν είχε την επιλογή η επεξεργασία αυτή να μπει για λίγο στον… πάγο, πλέον, οι φωτογραφίες θα αποθηκεύονται σε έναν νέο φάκελο ονόματι «πρόχειρα» και θα μπορούν να ανασυρθούν από αυτόν. Ο νέος αυτός φάκελος θα έχει ξεχωριστή θέση στο Άλμπουμ των φωτογραφιών σας και δεν θα συγχέει τις πρόχειρες, με τις υπόλοιπες εικόνες σας.

Επίσης, το Instagram, πρόσθεσε το κουμπί «manage» στον φάκελο με τις πρόχειρες, το οποίο δίνει την επιλογή να διαγραφούν από αυτόν οι αποθηκευμένες εκείνες φωτογραφίες, που δεν θέλετε πια να επεξεργαστείτε. Όσο και αν φαίνεται μια μικρή αναβάθμιση, είναι, όπως όλα δείχνουν, αρκετά χρήσιμη ειδικά για όσους διαχειρίζονται περισσότερους από έναν λογαριασμούς, οπότε θα μπορούν να τακτοποιούν τις αναρτήσεις τους ευκολότερα.

instagram

H ομάδα πίσω από το instagram, είναι σε δημιουργικό «αναβρασμό»! Από την αλλαγή του λογότυπου και του user interface μέχρι τα instagram stories κατά… snapchat stories, το πιο πολλά υποσχόμενο μέσο οπτικής επικοινωνίας, δείχνει να είναι ασταμάτητο στην ανοδική του πορεία.