Νέα low cost αεροπορική εταιρεία για υπερατλαντικά ταξίδια

Νέα low cost αεροπορική εταιρεία για υπερατλαντικά ταξίδια

Η Level έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Η Level, «παιδί» της IAG μητρικής εταιρείας της British Airways, θα πραγματοποιεί υπερατλαντικά ταξίδια από τη Βαρκελώνη.

Η μητρική εταιρεία της British Airways, International Airways Group (IAG), δημιουργεί την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Level, η οποία θα πραγματοποιεί υπερατλαντικά ταξίδια από τη Βαρκελώνη.

Αρχικά η εταιρεία θα χρησιμοποιεί πληρώματα της ισπανικής Iberia, που επίσης ανήκει στην IAG και ο στόλος της θα αποτελείται από δύο καινούργια αεροσκάφη Airbus A330.

Όπως ανακοίνωσε η IAG, η Level θα ξεκινήσει τις πτήσεις της με εισιτήρια από 99 ευρώ (απλή μετάβαση) τον Ιούνιο του 2017, αρχικά προς το Λος Άντζελες (από 1 Ιουνίου 2017, δύο φορές τη βδομάδα), το Σαν Φρανσίσκο (από 2 Ιουνίου 2017, τρεις φορές τη βδομάδα) , το Μπουένος Άιρες (από 17 Ιουνίου 2017, τρεις φορές τη βδομάδα) και την Πούντα Κάνα (από 10 Ιουνίου, δύο φορές τη βδομάδα) στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η διοίκηση της Level σχεδιάζει να ξεκινήσει υπερατλαντικές πτήσεις και από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Η τιμή της μετοχής της IAG έχει αυξηθεί κατά 30% από την αρχή του 2017 – αποτιμώντας την εταιρεία σε 13,8 δισ. ευρώ – με τα κέρδη της για το 2016 να έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά κατά 64% σε 1,8 δισ. ευρώ, μεταξύ άλλων λόγω χαμηλών τιμών καυσίμων.