Νέα πολύνεκρη επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Νέα πολύνεκρη επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Η ισλαμιστική οργάνωση πραγματοποίησε επιθέσεις σε εκκλησίες στη Νιγηρία, σκοτώνοντας περισσότερους από 50 ανθρώπους.

Περισσότεροι από πενήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίθεσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ που είχε στόχο πολλές εκκλησίες στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες, που κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτες, έριξαν βόμβες σε εκκλησίες στα χωριά Κουάντα, Ενγκουροτζίνα, Καραγκάου και Καουτικάρι στη διάρκεια της λειτουργία της Κυριακής.

«Προς το παρόν μετράμε 54 νεκρούς», δήλωσε αξιωματούχος της πολιτείας Μπόρνο, όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις αυτές γύρω από το χωριό Τσιμπόκ απ’ όπου τον Απρίλιο οι αντάρτες απήγαγαν περισσότερες από 200 μαθήτριες.

Οι κάτοικοι εντόπισαν 47 σορούς στη ζούγκλα, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται και ο απολογισμός ενδέχεται να είναι βαρύτερος.

Ο Μάικ Ομέρι, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σημείωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «ένας αριθμός ανθρώπων σκοτώθηκε», όμως πρόσθεσε ότι δεν έχει λάβει ακόμη επίσημο απολογισμό από τις τοπικές αρχές.

Απαντώντας στις κατηγορίες των κατοίκων ότι ο στρατός δεν πήγε να τους βοηθήσει παρά τις εκκλήσεις τους, ο Ομέρι είπε: «Έλαβα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο στρατός ξηράς και η αεροπορία ήταν παρόντες. Ίσως να έφτασαν κάπως αργά, όμως τελικά έφτασαν».

Όπως επεσήμανε ο κυβερνήτης του Τσιμπόκ ο στρατός «δεν προσπάθησε καν» να φτάσει στο σημείο των επιθέσεων. «Όσοι ισχυρίζονται ότι ο στρατός ήρθε, λένε ψέματα», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη:

Πολύνεκρη έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας

Νιγηρία: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση των μαθητριών

Σε μαζικές σφαγές προχωρά η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία