Νέα συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου ενόψει τρόικας

Νέα συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου ενόψει τρόικας

Και συνάντηση βουλευτών της ΝΔ με τον Γιάννη Στουρνάρα για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. 

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, εν όψει των διαβουλεύσεων με την τρόικα, θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της «Χαρ. Τρικούπη».

Στο μεταξύ περισσότεροι από δέκα βουλευτές της ΝΔ, εκ των 22 που χθες κατέθεσαν ερώτηση προς τον Γιάννη Στουρναρα για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, προσήλθαν στο υπουργείο Οικονομικών και συναντήθηκαν με τον υπουργό.

Η συνάντησή τους κράτησε περίπου 40 λεπτά και συμφώνησαν να γίνει νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή τους, απόψε στις 20:30, στο υπουργείο οικονομικών.

Ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής δήλωσε ότι στόχος είναι, ο κ.Στουρνάρας και το επιτελείο του να κατανοήσουν το άδικο των ρυθμίσεων και να γίνει δίκαιο το φορολογικό νομοσχέδιο.

Σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Τζαμτζής δήλωσε ότι «σωστά εξαιρεί μια σειρά από φορολογήσεις σε αγροτικά κτίσματα τα οποία επιδοτούνται από το κράτος» αλλα επισήμανε ότι η φορολόγηση με συντελεστή χρήσης επιβαρύνει τα αγροτεμάχια χωρίς λόγο.

Διαβάστε ακόμη: Δεν θα φορολογηθούν στάνες, μαντριά και αποθήκες αγροτεμαχίων