Νέες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ

Αίτηση για κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ και κοινωνικά προγράμματα ΟΓΑ από τις 27 Μαΐου. 

Νέες υπηρεσίες στους πολίτες θα προσφέρουν από την προσεχή Τρίτη, 27 Μαΐου, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), στο πλαίσιο της μείωσης της γραφειοκρατίας και της απλούστευσης των διαδικασιών.

Μετά τη δημοσίευση των σχετικών κοινών υπουργικών αποφάσεων (ΚΥΑ) σχετικά με την έναρξη νέων διαδικασιών μέσω των ΚΕΠ, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω αυτών για τα ακόλουθα:

• Αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ
• Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ – ΟΤΕ
• Αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης.

Αφορά τις παροχές: Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού, Πρόγραμμα εκδρομών, Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων. Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2014.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Τα ΚΕΠ είναι ένας θεσμός καταξιωμένος στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται για περισσότερες ακόμα υπηρεσίες, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία».

Στα ΚΕΠ οι πολίτες μπορούν ήδη να λαμβάνουν απλά και άμεσα: Πιστοποιητικά Δημοτολογίου (βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση γέννησης, βεβαίωση ιθαγένειας, βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ), φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ, ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ, βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ.

Διαβάστε ακόμα:

Η τελική πρόγνωση του PollWatch2014 για τις ευρωεκλογές

«Ηλεκτροσόκ» από την αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ιστορική συμφωνία «γιγάντων» για το φυσικό αέριο