Νέο άνοιγμα στην παγκόσμια αγορά κάνει η Byju, με τη στήριξη του Ζούκερμπεργκ

Νέο άνοιγμα στην παγκόσμια αγορά κάνει η Byju, με τη στήριξη του Ζούκερμπεργκ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την startup που χρηματοδοτεί ο ιδρυτής του Facebook.

του Aaron Pressman

Η Byju, η κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης εκπαιδευτικών εφαρμογών της Ινδίας, επωφελείται από τη χρηματοδότηση της «Chan Zuckerberg Initiative» μια πρωτοβουλία των Μαρκ Ζούκερμπεργκ και Πρισίλα Τσαν, για να επεκταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εταιρεία πρόκειται να καταβάλλει 120 εκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει την Osmo, μια αμερικανική startup που αναπτύσσει παιχνίδια εκμάθησης για παιδιά. Μετά την εξαγορά, η Osmo θα συνεχίσει να προσφέρει τα δικά της εκπαιδευτικά παιχνίδια, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει τη Byju να προωθήσει τα δικά της διαδικτυακά βίντεο και παιχνίδια εκμάθησης σε παιδιά νεότερης ηλικίας, στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες.

Η απόφαση της Byju να επεκταθεί παγκοσμίως έρχεται σε μια στιγμή που η αγορά εκπαιδευτικής τεχνολογίας παραμένει κατακερματισμένη και με έντονο τον τοπικό χαρακτήρα, αλλά οι εταιρείες venture capital δεν μοιάζουν να χάνουν το ενδιαφέρον τους γι’ αυτήν. Οι αμερικανικές νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου συγκέντρωσαν σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδυτές πέρυσι- ποσό αυξημένο κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2017, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών EdSurge.

Η Byju ιδρύθηκε το 2011 από τον πρώην δάσκαλο Byju Raveendran και αρχικά είχε την επωνυμία Think and Learn. Ο ίδιος λέει ότι ανακάλυψε την Osmo όταν ο μόλις 5 ετών γιος του ξεκίνησε να παίζει κάποια από τα παιχνίδια της εταιρείας πέρυσι.

Η Byju, η οποία έχει 30 εκατομμύρια χρήστες και 2 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή, ήδη διαθέτει μια ευρεία γκάμα διαδικτυακών παιχνιδιών και βίντεο, αλλά επιθυμούσε να προσθέσει δραστηριότητες εκτός διαδικτύου και να «κερδίσει» τα παιδιά ηλικίας κάτω των 9 ετών- το κομμάτι της αγοράς όπου είναι εξαιρετικά δημοφιλής η Osmo.

«Καθώς εξετάζαμε τις συνήθειες μάθησης των ηλικιακών ομάδων στις οποίες θέλαμε να στοχεύσουμε στο εγγύς μέλλον, είδαμε ότι μαθαίνουν μέσω οθόνης και ξοδεύουν πολύ χρόνο σε μια οθόνη, αλλά ταυτόχρονα χρησιμοποιούν και βιβλία» είπε ο Raveendran στο Fortune. «Η Osmo έχει αυτή τη διάδραση δραστηριοτήτων εντός και εκτός διαδικτύου».

Η Osmo ιδρύθηκε το 2013 από τους Pramod Sharma και Jerome Scholler, πρώην μηχανικούς της Google. Τα παιχνίδια της, που εστιάζουν σε δραστηριότητες πρώιμης μάθησης σε γνωστικά αντικείμενα όπως τα μαθηματικά, ο προγραμματισμός και οι τέχνες, χρησιμοποιούνται σε πάνω από 25.000 σχολεία.