Νέο μιούζικαλ για τον Μάικλ Τζάκσον «στα σκαριά» στο Μπρόντγουεϊ

Νέο μιούζικαλ για τον Μάικλ Τζάκσον «στα σκαριά» στο Μπρόντγουεϊ
epa06447498 An actor performs as late US artist Michael Jackson on stage during the dress rehearsal of 'Forever', a show about Michael Jackson, held at Nuevo Apolo teather in Madrid, Spain, 17 January 2017. The musical runs between 18 January and 11 March. EPA/Chema Moya

Η πρεμιέρα του θεάματος αυτού, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι παραγωγοί του, θα γίνει το 2020 στη Νέα Υόρκη.

Ένα νέο μιούζικαλ για τη ζωή του Μάικλ Τζάκσον που θα ανεβεί στο Μπρόντγουεϊ είναι στα σκαριά. Το κείμενο θα υπογράφει αμερικανίδα θεατρική συγγραφέας, βραβευμένη δύο φορές με Πούλιτζερ, έχοντας όλες τις ευλογίες των κληρονόμων του «βασιλιά της ποπ».

Η πρεμιέρα του θεάματος αυτού, που ανακοίνωσαν σήμερα οι παραγωγοί του, θα γίνει το 2020 στη Νέα Υόρκη.

Ο τίτλος της μουσικής κωμωδίας δεν είναι ακόμη γνωστός αλλά το έργο θα γράψει η Λιν Νότατζ, καθηγήτρια Θεάτρου στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Η 53χρονη σεναριογράφος έχει αποσπάσει δύο βραβεία Πούλιτζερ. Κυρίως για το θεατρικό έργο της «Sweat» που ανέβηκε το 2015 και αναφέρεται σε μια εργατούπολη της Πενσιλβάνια, όπου ξεσπούν εντάσεις ανάμεσα στους μετανάστες κατοίκους της σε ένα φόντο αποβιομηχάνισης. Το έργο πραγματεύεται την απότομη οικονομική κάθοδο που σημειώθηκε στις ΗΠΑ το 2008.

Το νέο μιούζικαλ θα περιλαμβάνει τραγούδια του ερμηνευτή του «Thriller» και μια χορογραφία του 45χρονου Βρετανού Κρίστοφερ Γουίλντον, μεγάλου ονόματος του μπαλέτου που δούλεψε το ίδιο καλά στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη, κυρίως πάνω στη διασκευή του μιούζικαλ «Ένας Αμερικανός στο Παρίσι».

Το ερώτημα είναι κυρίως πώς το έργο θα παρουσιάσει τον Μάικλ Τζάκσον. Η διαβεβαίωση που δίνουν οι κληρονόμοι του αφήνει να εννοηθεί ότι έμφαση θα δοθεί στις θετικές πλευρές της καριέρας του, που άρχισε από την παιδική του ηλικία όταν τραγουδούσε με τους αδελφούς του στο συγκρότημα των «Jackson 5».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ζωή του Τζάκσον ανεβαίνει στη σκηνή. Το Cirque du Soleil («Τσίρκο του Ήλιου») ανέβασε ήδη δύο θεάματα που περιστρέφονται γύρω από τις επιτυχίες του αφροαμερικανού τραγουδιστή: το «Michael Jackson One», οι παραστάσεις του οποίου συνεχίζονται από το 2014 και αυτή την περίοδο δίνονται στο Λας Βέγκας και το «Michael Jackson The Immortal World Tour», οι παραστάσεις του οποίου δίνονταν από το 2011 έως το 2014, επίσης με τη στήριξη των κληρονόμων του.

Ο Τζάκσον πέθανε σε ηλικία 50 ετών από υπερβολική δόση προποφόλης, ισχυρού αναλγητικού που του είχε χορηγήσει ο προσωπικός του γιατρός για να τον βοηθήσει να κοιμηθεί. Ο σταρ της ποπ είχε αθωωθεί τέσσερα χρόνια νωρίτερα από κατηγορίες θωπείας σε βάρος ανήλικου.