New York Times: H Deutsche Bank, ο Τραμπ και το δάνειο των 2 δισ. δολαρίων

New York Times: H Deutsche Bank, ο Τραμπ και το δάνειο των 2 δισ. δολαρίων
epa04676027 A pedestrian walks by a branch of Deutsche Bank in Frankfurt Main, Germany, 23 March 2015. According to reports, the Deutsche Bank' faces profound changes. The most radical suggestion in the current debate about the future orientation of Germany's largest bank is the separation of the entire retail banking segment. EPA/FRANK RUMPENHORST Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο Αμερικανός πρόεδρος αύξησε την περιουσία του και υποσχέθηκε να «επιβραβεύσει» τους τραπεζίτες.

Deutsche Bank δεν σταματά να απασχολεί τον διεθνή Τύπο. Αν και τα βλέμματα έχουν στραφεί πάνω της κυρίως λόγω της προοπτικής συγχώνευσής της με την Commerzbank, οι New York Times επαναφέρουν στο προσκήνιο τους δεσμούς της γερμανικής τράπεζας με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, η Deutsche Bank δάνεισε περισσότερα από 2 δισ. δολάρια στον Τραμπ σε διάστημα δύο δεκαετιών, πριν εκείνος εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αρκετές «κόκκινες σημαίες» σχετικά με την πιστοληπτική ικανότητά του.

Οι New York Times μίλησαν με περισσότερα από 20 πρώην και υφιστάμενα στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της DB για το ρεπορτάζ, το οποίο περιγράφει το πώς ο Τραμπ πέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την γερμανική τράπεζα για σχεδόν δύο δεκαετίες παρά τις χρεοκοπίες του και το γεγονός ότι εθεωρείτο πελάτης υψηλού ρίσκου από άλλες μεγάλες τράπεζες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο Αμερικανός πρόεδρος «φούσκωσε» τα στοιχεία για τον προσωπικό πλούτο του και υποσχέθηκε να «επιβραβεύσει» τους τραπεζίτες με ένα Σαββατοκύριακο στο Μαρ α Λάγκο, το προσωπικό του θέρετρο στη Φλόριντα. Χρησιμοποίησε τα δάνεια μεταξύ άλλων για να χτίσει ουρανοξύστες και άλλα πολυτελή ακίνητα.

Η Deutsche Bank, o Trump Organization και ο Λευκός Οίκος δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό του ρεπορτάζ.