Ngorongoro Crater Lodge: Οι Βερσαλλίες της αφρικανικής ηπείρου βρίσκονται μέσα σε ένα ηφαίστειο

Ngorongoro Crater Lodge: Οι Βερσαλλίες της αφρικανικής ηπείρου βρίσκονται μέσα σε ένα ηφαίστειο
Το  μπαρόκ châteaux φέρνει την πολυτέλεια στην καρδιά της Αφρικανικής φύσης.

Του Κωστή Παναγάκη

Καθώς το αεροπλάνο της Air Tanzania κάνει την τελευταία στροφή πριν ευθυγραμμιστεί με το διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Arusha ακόμη και ο πιο δύσπιστος επιβάτης έχει κατανοήσει ότι αυτό που μετράει εδώ είναι ο προορισμός και όχι το ταξίδι. Για το μέσο Ευρωπαίο ταξιδιώτη, που θέλει να επισκεφτεί ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία σε ένα από τα πιο σπάνια φυσικά πάρκα του κόσμου, ένα ταξίδι στο Ngorongoro συνεπάγεται 4 αεροδρόμια, 3 πτήσεις, 16 ώρες αεροπορικών ταξιδιών και 2 περίπου ώρες διαδρομή με τετρακίνητο αυτοκίνητο ειδικά σχεδιασμένο για τις περιοχές που απλώνονται ανάμεσα στη λίμνη Manyara και το διεθνούς φήμης εθνικό πάρκο Serengeti. Ο τελικός προορισμός όμως είναι βέβαιο ότι θα σημαδέψει ανεξίτηλα τις ταξιδιωτικές του αναμνήσεις.

Το Ngorongoro Crater Lodge είναι ένα μπαρόκ châteaux στην κορυφή του ομώνυμου ηφαιστείου της Τανζανίας, το οποίο φημίζεται εδώ και δεκαετίες για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, το δραματικό του σχεδιασμό και τις μοναδικές του υπηρεσίες. Χωρισμένο σε 3 διαφορετικά τμήματα, απλώνεται αμφιθεατρικά πάνω στο καλύτερο σημείο της καλντέρας του ηφαιστείου Ngorongoro, δημιουργώντας ένα από τα πιο εξωπραγματικά θεατρικά σκηνικά για να σκηνοθετήσει κανείς αναμνήσεις που θα τον ακολουθούν μια ζωή.

Η εντυπωσιακή θέα προς τον κρατήρα του γιγάντιου ηφαιστείου και η έντονη αντίθεση της πολυτέλειας στο εσωτερικό με τη φυσική απλότητα στο εξωτερικό περιβάλλον θα εντυπωσιάσουν ακόμη και τους βετεράνους των σαφάρι, όσο εξοικειωμένοι και αν είναι με τα υπόλοιπα game lodges της αφρικανικής ηπείρου.

Crater View
Crater View

Βραβευμένο από όλα τα διεθνή ταξιδιωτικά περιοδικά υψηλού κύρους, το ξενοδοχείο φημίζεται για τις δραματικές αντιθέσεις του. Οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι δένουν αρμονικά με τις στέγες από φύλλα μπανανιάς, ενώ οι δερμάτινες πολυθρόνες, τα σπάνια χαλιά και τα τεράστια παράθυρα που εκτείνονται από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι δένουν αρμονικά με το ξύλο που δημιουργεί στον επισκέπτη την απαραίτητη αίσθηση θαλπωρής.

Οι καλύτερες εποχές για να επισκεφτεί κανείς το συγκεκριμένο προορισμό είναι στις αρχές του χρόνου ή μέσα στο καλοκαίρι. Από Ιανουάριο μέχρι και Μάρτιο θα έχει την ευκαιρία να δει τα νεογέννητα ζώα του βασικού οικοσυστήματος του ηφαιστείου, ενώ στις αρχές του καλοκαιριού είναι η μοναδική περίοδος που ανθίζει ο κρατήρας του ηφαιστείου, δημιουργώντας μοναδικά τοπία που σπάνια συναντά κάποιος σε φυσικά πάρκα αυτής της μορφολογίας.

Οι εμπειρίες που μπορεί κανείς να ζήσει κανείς κατά τη διαμονή του στο Ngorongoro Crater Lodge είναι πραγματικά μοναδικές και φροντισμένες μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια από το προσωπικό του ξενοδοχείου με μοναδικό στόχο να φέρουν την πολυτέλεια 5 αστέρων στην καρδιά της Αφρικανικής φύσης. Οι repeaters επισκέπτες του ξεχωρίζουν τα μοναδικά γεύματα στο κέντρο του κρατήρα με λινά τραπεζομάντηλα και tablescaping αντάξιο γαλλικών εστιατορίων, καθώς τα απογευματινά απεριτίφ στις βεράντες του ξενοδοχείου κατά τη δύση του ηλίου. Για τους λάτρεις της άγριας φύσης οι ευκαιρίες να δουν από κοντά την άγρια πανίδα της περιοχής είναι πολλές, ενώ όσοι επιλέξουν τον Απρίλιο για τη διαμονή τους θα έχουν και την τύχη να δουν από κοντά το μοναδικό θέαμα που προσφέρουν εκατοντάδες φλαμίνγκο στις όχθες της λίμνης Magadi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: