Νικητής τα social media στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Νικητής τα social media στο Μουντιάλ της Βραζιλίας

Έρευνα της Adobe δείχνει πως η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανά τον κόσμο σπάει όλα τα ρεκόρ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2014 θα είναι η πιο κοινωνική αθλητική εκδήλωση που έγινε ποτέ, σύμφωνα με τις προβλέψεις της μελέτης Adobe Digital Index, που ερευνά τη διάδοση των social media και του online marketing.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το Μουντιάλ της Βραζιλίας εκτοπίζει ήδη τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι και το Super Bowl του 2014 στις αναφορές στα social media, ενώ οι πιο διάσημοι αθλητές, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Πορτογαλίας, εμφανίζονται σε εκατομμύρια αναφορές ο καθένας.

Κατά το δωδεκάμηνο που προηγήθηκε των πρώτων αγώνων στη Βραζιλία την περασμένη εβδομάδα, το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε αναφερθεί 19 εκατομμύρια φορές σε όλα τα blogs και τα social media που παρακολουθεί η Adobe, τα οποία περιλαμβάνουν το Facebook, το Google +, το Reddit, το Twitter, το Instagram και το YouTube.

Σύμφωνα με την Adobe, η συζήτηση είναι περισσότερο παγκόσμια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εκτείνεται σε 230 χώρες. Οι Ιάπωνες είναι οι πιο αφοσιωμένοι κάνοντας σχεδόν δύο στις πέντε αναφορές, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται ακριβώς πίσω από τη Βραζιλία, συνεισφέροντας περίπου το 8% των αναφορών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα συναισθήματα από τη διοργανώτρια χώρα αντικατοπτρίζουν αυτό που έχει εμφανιστεί στους δρόμους του Σάο Πάολο, όπου οι διαδηλωτές συνεχίζουν να δείχνουν την απογοήτευση τους στην κυβέρνηση, η οποία δαπάνησε  11 δισ. δολάρια για να φιλοξενήσει τους αγώνες. Η Adobe ανέφερε σχετικά με τα ευρήματα ότι το 42% των αναφορών από τη χώρα υποδοχής «εξέφραζαν θλίψη, θυμό ή αηδία».

Οι αγώνες αναμένεται επίσης να επιτύχουν ρεκόρ τηλεθέασης. Οι ειδικοί λένε ότι το παγκόσμιο κοινό θα μπορούσε να αριθμεί 3,6 δισ. τηλεθεατές, με τις διαφημιζόμενες εταιρείες – κυρίως τη Nike και την Adidas – να αγωνίζονται για να προβάλουν τα προϊόντα τους στους φιλάθλους.

Διαβάστε ακόμη:

Οι «σωματοφύλακες» του Μουντιάλ

Είναι το Μουντιάλ της Βραζιλίας άλλος ένας «λευκός ελέφαντας»;

Το πιο hi tech Μουντιάλ στην ιστορία!

Τα δέκα «αγαπημένα» ποδοσφαιρικά αστέρια των χορηγών

Οι σέξι… νύχτες του Μουντιάλ

Ο… Ιρακινός Μέσι