Νομοσχέδιο για όσους έχουν αδήλωτα κεφάλαια

Νομοσχέδιο για όσους έχουν αδήλωτα κεφάλαια

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, προανήγγειλε νομοσχέδιο «τελευταίας ευκαιρίας» για τα αδήλωτα κεφάλαια.

Την κατάθεση νομοσχεδίου, το οποίο θα προβλέπει ελκυστικά κίνητρα για όσους δηλώσουν αδήλωτα κεφάλαια που έχουν είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκου Νικολόπουλου – σχετικώς με την εθελοντική «αποκάλυψη» εκ μέρους των Ελλήνων πολιτών των καταθέσεών τους – ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι θα κατατεθεί εντός δύο μηνών νομοσχέδιο που θα δίνει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους έχουν χρήματα στο εξωτερικό ή το εσωτερικό και δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Μάλιστα διεμήνυσε ότι θα υποστούν σοβαρότατες και φορολογικές ποινικές και άλλες κυρώσεις, όσοι δεν δηλώσουν περιουσιακά στοιχεία οποιασδήποτε μορφής και εντοπιστούν μετά την σύνταξη του Περιουσιολογίου. «Επειδή το επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες σύνταξης του Περιουσιολογίου, στο οποίο πρέπει να δηλωθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία, θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία να τα δηλώσουν πριν», εξήγησε ο αν. υπουργός Οικονομικών.