Ντόμινο εξελίξεων στον κόσμο της τεχνολογίας – Αντιμέτωπη με «διαρροή» ταλέντων η OpenAI

Ντόμινο εξελίξεων στον κόσμο της τεχνολογίας – Αντιμέτωπη με «διαρροή» ταλέντων η OpenAI
(FILES) Sam Altman, CEO of OpenAI, speaks during The Wall Street Journal's WSJ Tech Live Conference in Laguna Beach, California on October 17, 2023. OpenAI, the company that created ChatGPT a year ago, said November 17 it had dismissed CEO Sam Altman as it no longer had confidence in his ability to lead the Microsoft-backed firm. Altman's shock departure "follows a deliberative review process by the board, which concluded that he was not consistently candid in his communications with the board, hindering its ability to exercise its responsibilities," a statement said. (Photo by Patrick T. Fallon / AFP) Photo: AFP
Ανταγωνίστριες εταιρείες σπεύδουν να προσεγγίσουν δυσαρεστημένους υπαλλήλους.

Ο κόσμος της τεχνολογίας μοιάζει αναστατωμένος από την ανακοίνωση του CEO της Microsoft, Satya Nadella, ότι ο Sam Altman θα ενταχθεί στον τεχνολογικό γίγαντα ως επικεφαλής της νέας ομάδας προηγμένης έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Τώρα, φαίνεται ότι και άλλοι μπορεί να ακολουθήσουν τον Altman στη Microsoft.

Ο πρώην πρόεδρος του OpenAI Greg Brockman, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την εκδίωξη του Altman και θα συναντήσει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του OpenAI στη Microsoft, δημοσίευσε στο X ότι η «αρχική ηγεσία» της νέας ομάδας AI θα περιλαμβάνει τους υπαλλήλους της OpenAI Jakub Pachocki, Szymon Sidor και Aleksander Madry – υπονοώντας ότι όλοι τους πρόκειται να εγκαταλείψουν την AI startup.

Και οι τρεις είναι ανώτεροι ή μακροχρόνιοι υπάλληλοι της OpenAI, γεγονός που υποδηλώνει ότι η εταιρεία ενδέχεται να αντιμετωπίσει διαρροή ταλέντων μετά την απόλυση-σοκ του Altman.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται ότι η OpenAI ανακοίνωσε ότι ο συνιδρυτής της Twitch, Emmett Shear, θα γίνει προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αφού οι διαπραγματεύσεις για την επιστροφή του Altman κατέρρευσαν.

Πλέον αυξάνονται οι φόβοι ότι η χαοτική τροπή των γεγονότων μπορεί να προκαλέσει μαζική έξοδο εργαζομένων από την OpenAI, η οποία έχει γίνει γρήγορα παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη μετά το λανσάρισμα του ChatGPT που έσπασε ρεκόρ πέρυσι, σύμφωνα με το Insider.

Υπήρχαν ενδείξεις αυξανόμενης δυσαρέσκειας εντός της εταιρείας το πρωί της Δευτέρας, με πρώην και νυν υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων της CTO Mira Murati και του COO Brad Lightcap, να αναρτούν τη φαινομενικά συντονισμένη δήλωση στο X: «Η OpenAI δεν είναι τίποτα χωρίς τους ανθρώπους της».

Οι ανταγωνιστές της OpenAI κινητοποιούνται ταχύτατα για να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να προσελκύσουν δυσαρεστημένους υπαλλήλους από την προβληματική startup AI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: