Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα υπέστη σκληρότερη λιτότητα λόγω του λαϊκισμού του Τσίπρα

Ντομπρόφσκις: Η Ελλάδα υπέστη σκληρότερη λιτότητα λόγω του λαϊκισμού του Τσίπρα

«Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προβλήματα» τόνισε ο  Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ελλάδα αναγκάστηκε να υποστεί πιο σκληρή λιτότητα από ότι θα ήταν αναγκαίο, εξαιτίας της λαϊκίστικης στάσης της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα το 2015, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόφσκις. 

«Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα. Ο λαϊκισμός δημιουργεί προβλήματα» είπε ο Ντομπρόφσκις  μιλώντας στη Ρίγα σε μια συζήτηση σχετικά με την αυξανόμενη υποστήριξη των πολιτών σε πολλές χώρες της ΕΕ σε λαϊκιστικά κόμματα.

Παράδειγμα προς αποφυγήν η Ελλάδα

«Θα μπορούσαμε να το δούμε αυτό στο … κλασικό παράδειγμα της Ελλάδας. Μια νέα κυβέρνηση ήρθε με μια λαϊκιστική στάση, ότι δεν χρειάζεται καθόλου λιτότητα, θα ξοδεύουμε όσα θέλουμε», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα εφαρμόζει τώρα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας από ό, τι θα ήταν απαραίτητο αν οι μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν συνεχιστεί».

Ο  Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης Τσίπρα, η Ελλάδα είχε ύφεση το 2015, έναντι ανάπτυξης 2,5% που προβλεπόταν να επιτύχει, αν συνέχιζε τις μεταρρυθμίσεις.