Ο άγνωστος φιλάνθρωπος George Michael

Ο άγνωστος φιλάνθρωπος George Michael
Photo:

Ο George Michael άφησε ανεξίτηλη την υπογραφή του στον χώρο της παγκόσμια τέχνης, αλλά και στη ζωή εκείνων των ανθρώπων που βοήθησε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Έχουν περάσει μερικές ώρες από τον θάνατο του καλλιτέχνη που θα μείνει ζωντανός χάρη στην καριέρα του στον χώρο της μουσικής, αλλά και χάρη στις φιλανθρωπικές του δράσεις, τι οποίες λίγοι γνώριζαν.

Ο θάνατός του συγκλόνισε τους θαυμαστές του και όσους ο George Michael είχε βοηθήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα άγνωστα περιστατικά της φιλανθρωπικής του δράσης να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο βρετανικός Independent φρόντισε να συγκεντρώσει όλα τα περιστατικά που ο George είχε προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά του.

Ο διάσημος καλλιτέχνης περιέγραφε τη  μητέρα του ως έναν άνθρωπο με συμπόνοια για τους γύρω της, πράγμα που ίσως οφειλόταν στο γεγονός ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο, σε μια οικογένεια που έπρεπε να παλέψει για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Η μητέρα του ήταν εκείνη που του έμαθε να νοιάζεται για τους συνανθρώπους του και να μοιράζεται ακόμα και το λίγο με όσους έχουν ανάγκη.

Ο ίδιος έχει αγωνιστεί στο πλευρό της LGBT κοινότητας, υποστηρίζοντας τους ομοφυλόφιλους στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη ότι και ο ίδιος είναι γκέι.

Ο George Michael είχε δωρήσει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης μερικών εκ των μεγαλύτερων επιτυχιών του σε φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως την Childline, το Terrence Higgins Trust και το Macmillan Cancer Support.

“Ο Τζορτζ Μάικλ μας έδωσε εκατομμύρια και σκεφτόμασταν το 2017 να διοργανώσουμε μια συναυλία προς τιμήν του. Μας βοήθησε να βοηθήσουμε εκατοντάδες παιδιά μέσω του Childline”, επιβεβαίωσε η υπεύθυνη της οργάνωσης, Esther Ranzen.

Παράλληλα, έγινε γνωστό από δημοσιεύσεις στο Twitter ότι ο καλλιτέχνης είχε εργαστεί σε χώρο φιλοξενίας αστέγων, ζητώντας από τους υπευθύνους να διατηρήσουν την ανωνυμία του. Εθελοντική εργασία είχε προσφέρει και σε πολλά καταφύγια ζώων.

Τέλος, ο Michael είχε 15.000 δολάρια σε μια γυναίκα που είχε συμμετάσχει στο τηλεπαιχνίδι  Deal or No Deal, προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό των χρημάτων που χρειαζόταν για να κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση. Ο καλλιτέχνης είχε καλέσει στην εκπομπή για να συνομιλήσει με την παίχτρια και στη συνέχεια, έχοντας διατηρήσει επαφή μαζί της, της χάρισε τα χρήματα, ζητώντας της να μείνει το γεγονός μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πηγή: news247.gr