Ο «ασταμάτητος» Τσιτσιπάς επικρατεί έναντι του Φέντερερ

Ο «ασταμάτητος» Τσιτσιπάς επικρατεί έναντι του Φέντερερ
epa07302802 Stefanos Tsitsipas of Greece reacts after winning a point during his round four men's singles match against Roger Federer of Switzerland at the Australian Open Grand Slam tennis tournament in Melbourne, Australia, 20 January 2019. EPA/LYNN BO BO

Πέρασε, έτσι, στον ημιτελικό του Αστραλιανού OPEN.

Ένας απίστευτος Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του μεγάλου Ρότζερ Φέντερερ και πέρασε στον ημιτελικό του Αστραλιανού OPEN.

Στο κατάμεστο Rod Laver Arena, υπό τη θερμή συμπαράσταση των Ελλήνων της Μελβούρνης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε το μεγάλο του ίνδαλμα Ρότζερ Φέντερερ, για την φάση των 16 του πρώτου Gran Slam της χρονιάς.

Τα σετ του αγώνα ήταν: 6-7(11) 7-6(3) 7-5, 7-6(5).

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο 20χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς παίζει σε κεντρικό κορτ τουρνουά Grand Slam. Ο Έλληνας τενίστας προηγουμένως απέκλεισε με 3-1 σετ τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι, δίνοντάς του το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Σημειώνεται ότι ο νεαρός αθλητής με το τεράστιο ταλέντο είχε την υποστήριξη πολλών ομογενών, που είχαν αναρτήσει πανό STEFANOS THE GREAT με την ήλιο της Βεργίνας.

Αντίπαλος του Τσιτσιπά στους «8» θα είναι ο Ισπανός, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, που επικράτησε με 3-2 του Κροάτη, Μαρίν Τσίλιτς.

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω τι συμβαίνει… Είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος της γης» δήλωσε συναισθηματικά φορτισμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του επί του θρυλικού Ρότζερ Φέντερερ.

«Ο Ρότζερ είναι θρύλος του αθλήματος, τον σέβομαι τόσο πολύ… Τον είχα είδωλο από τα 6 μου χρόνια, ήταν όνειρο που έγινε πραγματικότητα να τον αντιμετωπίσω, και τώρα που τον νίκησα δεν μπορώ να το περιγράψω» σημείωσε ο 20χρονος Έλληνας αθλητής.

Σημειώνεται ότι ο μικρός αδελφός του Τσιτσιπά δάκρυσε με τη νίκη του Στέφανου.

Τσιτσιπάς μετά τον άθλο: Είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος της γης

Ο Ελβετός αποχώρησε από το γήπεδο εμφανώς απογοητευμένος από την εξέλιξη αυτή.