Ο «Big Brother» των startups

Ο «Big Brother» των startups

Μια εταιρεία έχει ως στόχο να παρακολουθεί τις νεοφυείς επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Παρόλο που μετράμε εκατοντάδες startups παγκοσμίως, οι πληροφορίες ειδικά για τα οικονομικά τους στοιχεία , είναι περιορισμένες.

Οι νεοφυείς εταιρείες συνήθως δεν αποκαλύπτουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες τους , δεδομένου ότι είναι ιδιωτική εταιρείες και δεν έχουν καμία υποχρέωση να μοιραστούν τα δεδομένα δημοσίως.

Όπως καταλαβαίνετε μια τέτοια στάση επηρεάζει πρώτα τους επενδυτές, οι οποίοι δεν μπορούν να γνωρίζουν ποιες είναι οι πιο υποσχόμενες εταιρείες ώστε να επενδύσουνε εκεί.

Η Neha Singh και ο Abhishek Goyal αποφάσισαν να δώσουν την «λύση» ιδρύοντας το 2013 την Tracxn! με στόχο να προσφέρουν πληροφορίες για το οικοσύστημα των startups.

Όπως γράφουν στην ιστοσελίδα τους «παρακολουθούν εκατομμύρια εταιρείες παγκοσμίως ώστε να σας βοηθήσουν να έχετε μια διαρκή ενημέρωση για τους τομείς που σας ενδιαφέρουν».

«Παρά τα δισεκατομμύρια δολάρια που επενδύονται σε καθένα από τους τομείς που δραστηριοποιούνται οι νέες επιχειρήσεις (εμπόριο, πληρωμές κλπ.) και τους χιλιάδες ανθρώπους που απασχολούνται σε αυτό το οικοσύστημα και πολλούς ακόμα που φιλοδοξούν να ξεκινήσουν κάτι, δεν υπάρχει μια πηγή που να παρακολουθεί και να παρέχει πληροφορίες σε αυτές τις ιδιωτικές αγορές» είχαν δηλώσει οι ιδρυτές σε συνέντευξη τους.

Η εταιρεία από το 2014 έχει «ανοίξει» τα φτερά της στις αναδυόμενες αγορές με εστίαση στην Ινδία και στην Κίνα.

Η Tracxn! χρησιμοποιώντας το λογισμικό SaaS έχει καταφέρει να αυξήσει τα κέρδη της και να μεγαλώσει την ομάδα της – η οποία σήμερα απαρτίζεται από 40 άτομα. Η βάση δεδομένων τους έχει σήμερα πάνω από 7.000 εταιρείες στην Ινδία και 21.000 νεοσύστατες εταιρείες στις ΗΠΑ, ενώ στους πελάτες συγκαταλέγονται περισσότερα από 50 επενδυτικά ταμεία.

Οι χρεώσεις κυμαίνονται μεταξύ 20 χιλιάδων δολαρίων και 90.000 ανά έτος για τους συνδρομητές.

«Για πολλά funds, έχουμε γίνει η βασική πηγή ενημέρωσης πριν προβούν σε συμφωνίες» έχει δηλώσει η Singh. «Θέλουμε να γίνει η πλατφόρμα η πρώτη επιλογή έρευνας για όσους αναζητούν πληροφορίες και τις τάσεις σε αυτές τις ιδιωτικές αγορές και τις επιχειρήσεις « συμπληρώνει.