Ο Μπράιαν Κοξ «τρολάρει» τον Ρούπερτ Μέρντοχ: «Έχει δει πολύ… Succession»

Ο Μπράιαν Κοξ «τρολάρει» τον Ρούπερτ Μέρντοχ: «Έχει δει πολύ… Succession»
epa10549291 British actor Brian Cox poses during the arrival for the premiere of the last season of the HBO Original TV series 'Succession' at Academia de Cine in Madrid, Spain, 29 March 2023. EPA/Kiko Huesca Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός άφησε αιχμές για τον μεγιστάνα των ΜΜΕ.

Ο ηθοποιός Μπράιαν Κοξ σχολίασε το σχέδιο διαδοχής του Ρούπερτ Μέρντοχ, ενώ επέκρινε τον μεγιστάνα των ΜΜΕ επειδή επιβάλλει την κοσμοθεωρία του σε άλλους ανθρώπους.

Ο Κοξ δήλωσε στο BBC πως πιστεύει ότι ο Μέρντοχ μπορεί να έχει περάσει πολύ χρόνο παρακολουθώντας το Succession, την επιτυχημένη σειρά του HBO που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πραγματική ζωή και τα… δράματα της δυναστείας Μέρντοχ.

Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός, ο οποίος υποδύεται τον πατριάρχη της οικογένειας, Λόγκαν Ρόι στη σειρά, δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι η ανακοίνωση του Μέρντοχ ότι θα παραιτηθεί από πρόεδρος της News Corp και της Fox για να δώσει τη θέση του στον μεγαλύτερο γιο του, δεν αποτέλεσε έκπληξη.

«Νομίζω ότι έχει δει πολύ Succession, προφανώς», δήλωσε ο 70χρονος για την απόφαση του Μέρντοχ να χρίσει συνεχιστή του τον Λάχλαν, αντί των αδελφών του Ελίζαμπεθ και Τζέιμς.

«Είναι ίσως ο πιο επίμονος άνθρωπος στη γη. Συνέχισε να προχωρά, αλλά νομίζω ότι τελικά έρχεται ένα σημείο που πρέπει να σταματήσεις. Αυτό έπρεπε να συμβεί και αυτό συνέβη», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, ο ηθοποιός άσκησε κριτική στον Μέρντοχ για την ελευθερία του Τύπου, απαντώντας στη δήλωση του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, όταν είπε: «Η μάχη για την ελευθερία του λόγου και τελικά, την ελευθερία της σκέψης, δεν ήταν ποτέ πιο έντονη. Ο πατέρας μου (Κιθ Μέρντοχ) πίστευε ακράδαντα στην ελευθερία και ο Λάχλαν είναι απόλυτα προσηλωμένος στον σκοπό αυτό».

Ο Μπράιαν Κοξ διαφώνησε με τη «γενικευμένη» δήλωση του Μέρντοχ.

«Ελευθερία; Ελευθερία για ποιο λόγο; Ελευθερία να επιβάλλει τις ιδέες του σε άλλους ανθρώπους, ελευθερία να χειραγωγεί ορισμένα πράγματα προς ορισμένες κατευθύνσεις; Θέλω να πω, σίγουρα έχει κάνει πολλά από αυτά στη ζωή του», δήλωσε στο BBC.

Ο Κοξ είπε ότι ο χαρακτήρας του Succession διαφέρει από τον Μέρντοχ σε ένα κρίσιμο σημείο – ο φανταστικός μεγιστάνας είναι αυτοδημιούργητος, ενώ ο πραγματικός κληρονόμησε και εξέλιξε την αυτοκρατορία του πατέρα του. Αλλά, είπε ότι και οι δύο ήταν «αρκετά επιτήδειοι», ώστε να επιτύχουν τους δικούς τους σκοπούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: