O Ρούπερτ Μέρντοχ έκανε ένα…δωράκι στον εαυτό του πριν αφήσει τα ηνία της Fox

O Ρούπερτ Μέρντοχ έκανε ένα…δωράκι στον εαυτό του πριν αφήσει τα ηνία της Fox
Rupert Murdoch arrives to the 2014 Vanity Fair Oscar Party on Sunday, March 2, 2014 in West Hollywood, California. AFP PHOTO/ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ (Photo by ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ / AFP) Photo: AFP
Η αμοιβή του Rupert Murdoch το 2023 στη Fox αυξήθηκε κατά 24% στα 22,9 εκατομμύρια δολάρια.

Η συνολική αποζημίωση του πρώην προέδρου της Fox Corp, Ρούπερτ Μέρντοχ για το 2023 αυξήθηκε περισσότερο από 24%, στα 22,9 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ρυθμιστική κατάθεση την Παρασκευή.

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης παραιτήθηκε από τον ρόλο του την Πέμπτη μετά από μια καριέρα που διήρκεσε περισσότερες από επτά δεκαετίες και παρέδωσε τα ηνία στον γιο του, Lachlan Murdoch, ο οποίος θα γίνει ο μοναδικός πρόεδρος της News Corp και θα συνεχίσει ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fox.

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ θα είναι επίτιμος πρόεδρος και των δύο εταιρειών.

Στη Fox, η αποζημίωση του 2023 περιλαμβάνει ετήσιο βασικό μισθό 5 εκατομμυρίων δολαρίων και περίπου 7,6 εκατομμύρια δολάρια σε από μετοχές και δικαιώματα προαίρεσης. Περιλαμβάνει επίσης 4,4 εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβή κινήτρων, σύμφωνα με την κατάθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μισθός του Lachlan στο Fox ανέρχεται στα 21,8 εκατομμύρια δολάρια για το 2023, ελάχιστα άλλαξε από τα 21,7 εκατομμύρια δολάρια του περασμένου έτους.

Ο Lachlan πρόκειται να αναλάβει την αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης Murdoch σε μια εποχή που η βιομηχανία αντιμετωπίζει προκλήσεις που κυμαίνονται από τη μείωση της παραδοσιακής τηλεθέασης έως τους ισχυρισμούς για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων.

Ξεχωριστά την Παρασκευή, η Fox πρότεινε τον πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Tony Abbott AC και τη διευθύνουσα σύμβουλο της Magic Leap, Peggy Johnson, στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: