Ο CEO που αύξησε τον βασικό μισθό των εργαζομένων του στα 70.000 δολάρια

Ο CEO που αύξησε τον βασικό μισθό των εργαζομένων του στα 70.000 δολάρια

O ιδιοκτήτης της Gravity Payments μείωσε τις δικές του αποδοχές κατά 90%.

Ο Dean Price, ιδρυτής της εταιρείας Gravity Payments, είναι ο διευθύνων σύμβουλος που το όνομά του κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας από το Σιάτλ ανακοίνωσε με μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της επιχείρησής του πως ο βασικός μισθός πλέον αυξάνεται στα 70.000 δολάρια, ενώ παράλληλα ο ίδιος θα μειώσει τις δικές του αποδοχές-που μέχρι πρότινος ανέρχονταν στο ένα εκατομμύριο ευρώ- στο ίδιο ποσό.

Ο Dean Price δήλωσε πως προχώρησε σε αυτή την κίνηση λόγω των ανησυχιών του σχετικά με την εισοδηματική ανισότητα, αλλά και επειδή δεν θέλει οι εργαζόμενοι της επιχείρησής τους να ανησυχούν για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών.
«Το Σιάτλ δεν είναι και η πιο προσιτή πόλη για να ζήσει κανείς και θέλω όλοι όσους γνωρίζω και για τους οποίους φροντίζω να είναι σε θέση να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, όπως και εγώ», δήλωσε ο Dean Price και προσέθεσε: «Θέλω να μπορούν να οδηγούν οποιοδήποτε αυτοκίνητο επιθυμούν- εφόσον αυτό κινείται στα όρια του λογικού- και να ζουν αξιοπρεπώς. Να έχουν απλώς όλα τα βασικά».

Πολλοί από τους εργαζόμενους στην επιχείρηση του Price αμείβονται με 40.000 δολάρια το χρόνο. Η διαμόρφωση του βασικού μισθού στα 70.000 δολάρια θα είναι μία πολύ σημαντική αύξηση για 70 εργαζόμενους, ενώ για 30 άτομα στην Gravity Payments η εξέλιξη αυτή θα σημάνει διπλασιασμό των αποδοχών τους.

Ποιος είναι ο Dean Price

Ο ιδιοκτήτης της Gravity Payments αναδείχθηκε ο επιχειρηματίας της χρονιάς για το 2014 και κόσμησε το εξώφυλλο του περιοδικού «Entrepreneur». Διατηρεί,επίσης, γραφεία στο Σεντ Λούις και στη Χαβάη, ενώ διαχειρίζεται τις πληρωμές για λογαριασμό 12.000 πελατών. Ο Dean Price είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας- έχει πέντε αδέρφια-και όπως έχει δηλώσει, η μεσαίας τάξης οικογένειά του δυσκολευόταν να τα βγάλει πέρα.

«Είναι μεγάλος ο αγώνας για τη μεσαία τάξη. Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο από το γεγονός πως τα αγαθά γίνονται όλο και πιο ακριβά, ενώ η αύξηση των μισθών δεν συμβαδίζει με την αύξηση των τιμών», σημειώνει ο Dean Price. Παράλληλα, αναφέρει πως έχει δεχθεί κριτική στα social media για την απόφασή του να αυξήσει το βασικό μισθό σε αυτό το επίπεδο, καθώς πολλοί τον κατηγορούν πως με αυτό τον τρόπο βλάπτει τις επιχειρήσεις: «Δεν νομίζω πως αυτό αληθεύει», απαντά ο ίδιος και προσθέτει: «Θα ήθελα να κάνω μία τέτοια συζήτηση και βασικά, θα ήθελα οι άνθρωποι να αρχίσουν να σκέφτονται με έναν διαφορετικό τρόπο σχετικά με τις επιχειρήσεις».