Ο δεκάλογος των επιτυχημένων νέων

Ο δεκάλογος των επιτυχημένων νέων
Young people standing against each other

Τι κάνουν οι millenials και είναι ευτυχισμένοι.

Ο καθένας ορίζει την «επιτυχία» με διαφορετικό τρόπο, αλλά οι περισσότεροι millennials την συνδέουν με την ευτυχία, την υγεία, το ισχυρό κοινωνικό δίκτυο και την ισορροπημένη ζωή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τρόπος που περνά ένας 20χρονος ή 30χρονος τον ελεύθερο χρόνο παίζει σημαντικό ρόλο στο κατά πόσο θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους αυτούς.

«Εάν διαθέτετε χρόνο ώστε να ξεκουράζεστε και να γεμίζετε τις μπαταρίες σας, προσέχετε τη διατροφή σας και γυμνάζεστε μετά τη δουλειά ή το Σαββατοκύριακο, θα θέσετε τις καταλληλότερες βάσεις» εξηγεί η Lynn Taylor, συγγραφέας του «Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job».

Ας δούμε τα πράγματα που κάνουν οι νέοι στον ελεύθερο τους χρόνο και θα τους βοηθήσει να είναι επιτυχημένοι:

1. Στρέφονται στα κοινωνικά δίκτυα
Οι millennials γνωρίζουν τη δύναμη που έχουν τα social media και δε διστάζουν να απευθυνθούν εκεί για να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα.

2. Περνάνε χρόνο με την οικογένεια τους
Όταν δουλεύουν ή σπουδάζουν έχουν όλη τη προσοχή τους εκεί, γι αυτό τις υπόλοιπες ώρες αφοσιώνονται στους ανθρώπους τους.

3. Γυμνάζονται
Η υγιεινή ζωή παίζει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή των millennials γι αυτό το λόγο έχουν συμπεριλάβει την άσκηση στο καθημερινό πρόγραμμα τους

4. Μαθαίνουν διαρκώς κάτι καινούργιο
Η εκπαίδευση δε σταματά μετά το σχολείο. Οι millennials μαθαίνουν διαρκώς νέα πράγματα είτε διαβάζοντας είτε σερφάροντας στο διαδίκτυο.

5. Περνάνε χρόνο
Οι νέοι βγαίνουν έξω, κάνουν εκδρομές και έρχονται κοντά με τη φύση. Αυτό είναι κάτι που τους γεμίζει ενέργεια και τους κρατά σε ισορροπία.

6. Τρώνε υγιεινά
Τα fast food ανήκουν στο παρελθόν. Οι millennials θέλουν να ξέρουν τι τρώνε και να τρώνε καλά.

7. Ταξιδεύουν
Οι νέοι αναζητούν συναρπαστικές εμπειρίες – και θέλουν να μάθουν νέους τόπους και πολιτισμούς, γι αυτό το λόγο δε διστάζουν να ταξιδέψουν με κάθε ευκαιρία.

8. Κάνουν κάτι αυθόρμητο
Στη ζωή δε χρειάζεται να είναι όλα προκαθορισμένα. Τα καλύτερα πράγματα γίνονται αυθόρμητα.

9. Είναι δημιουργικοί
Ζωγραφική, μουσική, θέατρο είναι μόνο μερικές απ’ τις ασχολίες τους

10. Ξεκουράζονται
Βασικός κανόνας για τους millennials είναι πως διαθέτουν χρόνο ώστε να γεμίσουν ξανά τις μπαταρίες τους . Ξέρουν πως θα μπορέσουν να κάνουν περισσότερα, μόνο αν είναι γεμάτοι ενέργεια.