Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα πληρώσει την υπεξαίρεση Παπαγεωργόπουλου

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα πληρώσει την υπεξαίρεση Παπαγεωργόπουλου
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 80

Απορρίφθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Εσωτερικών το αίτημα του ΔΣ της Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος και οι δημότες της Θεσσαλονίκης φαίνεται πως θα κληθούν να πληρώσουν τα 17,9 εκατ. ευρώ, που υπεξαιρέθηκαν από τα ταμεία στη διάρκεια της θητείας του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, καθώς η διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Εσωτερικών, με έγγραφό της, απέρριψε το αίτημα που είχε υποβληθεί από το δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με το οποίο ζητούνταν τα ποσά της υπεξαίρεσης να μην επιβαρύνουν τον κεντρικό Δήμο.

Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, κατόπιν πρότασης του τότε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη” και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, το δημοτικό συμβούλιο καλούσε την κυβέρνηση να ανακληθούν οι ΚΥΑ “συμψηφισμού οφειλών του Δήμου προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία” και να αρθούν τα μέτρα του υπουργείου Οικονομικών, με τα οποία πρακρατούνταν πόροι.

Το αίτημα, που διαβιβάστηκε στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, απορρίπτει, με έγγραφό της, η διεύθυνση Οικονομικών του ΥΠΕΣ. Ο κ. Μηταφίδης, αναφερόμενος στην εξέλιξη της υπόθεσης, υπογραμμίζει πως “η κλοπή δεν είναι οφειλή” και απευθυνόμενος στους αρμόδιους υπουργούς ρωτάει “γιατί δεν προχωρούν σε θεσμική και δημοσιονομική αποκατάσταση της άδικης και παράνομης αυτής οικονομικής αφαίμαξης του Δήμου και των δημοτών της Θεσσαλονίκης;” και αν “έχουν διασφαλίσει τις απαιτήσεις του Δημοσίου από τους υπόλογους της υπεξαίρεσης”.

Πηγή: news247.gr