Ο δισεκατομμυριούχος του Uber που ξεκίνησε από ένα tweet

Ο δισεκατομμυριούχος του Uber που ξεκίνησε από ένα tweet

Ο Ryan Graves είναι το νεότερο μέλος του billionaire club. Τα κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια και όλα ξεκίνησαν στο Twitter.

Τον Ιανουάριο του 2010 το Uber δεν είχε ακόμα «βγει» στο δρόμο, η εταιρεία δεν είχε κλείσει χρόνο, η επιτυχία του δεν ήταν καθόλου εξασφαλισμένη και ο ιδρυτής Travis Kalanick έψαχνε προσωπικό και μέσω Twitter.

Έγραψε λοιπόν «Ψάχνω για entrepreneurial product manager/business developer. Είμαστε στο pre-launch, MΕΓΑΛΗ αξία, σημαντικοί άνθρωποι στο σχέδιο. Any tips;». Μια από τις απαντήσεις ήταν: «Ορίστε ένα tip: να μου στείλεις email».

Ήταν o Ryan Graves, ένας τύπος με μάλλον μέτριες έως τότε επιδόσεις και εργασία στη General Electric και το Foursquare (στο οποίο εργάστηκε δωρεάν όταν η εταιρεία τον απέρριψε για μια θέση).

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν και ο Graves ήταν η πρώτη πρόσληψη της Uber και ο πρώτος της CEO. Στη συνέχεια τον ρόλο ανέλαβε ο Kalanick και ο Graves είναι σήμερα επικεφαλής των global operations. Σύμφωνα με τον ιδρυτή, από την πρώτη μέρα ο Graves αναμίχθηκε ενεργά σε κάθε πτυχή της εταιρείας, από τον σχεδιασμό της πλατφόρμας μέχρι τις διαδρομές μαζί με τους οδηγούς και τον ορισμό του pricing model. Προσαρμόστηκε αμέσως στη λογική της της startup και συνέβαλε αποφασιστικά τόσο στο επιτυχημένο launch της υπηρεσίας στο Σαν Φρανσίσκο όσο και στην επιτυχία της στη συνέχεια.

Μετά την πρόσφατη Series E χρηματοδότηση που ανέβασε την αξία της Uber στα $41 δισ., τόσο οι ιδρυτές όσο και ο Graves μπήκαν για πρώτη φορά στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων, μόλις πέντε χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας.