Ο εκπαιδευόμενος που κατάφερε να γίνει κορυφαίο στέλεχος της Morgan Stanley

Ο εκπαιδευόμενος που κατάφερε να γίνει κορυφαίο στέλεχος της Morgan Stanley

Η δύσκολη αρχή και η θεαματική εξέλιξη της επαγγελματικής καριέρας του Mandell Crawley.

Επισήμως έχουμε εισέλθει στη θερινή περίοδο πρακτικών ασκήσεων και πολλές εταιρείες υποδέχονται τους «φρέσκους» εργαζόμενους, ως μέρος των προγραμμάτων πολυμορφίας. Το ερώτημα ειναι ένα: Θα καταφέρει κάποιος από αυτούς να γίνει στο μέλλον CEO;

Δεν είναι καθόλου απίθανο.

Τρανό παράδειγμα μπορεί να θεωρηθεί αυτό του Mandell Crawley, ο οποίος από πρακτηκάριος στο γραφείο του Dean Witter Reynolds το 2012 στο Σικάγο εξελίχθηκε σε παγκόσμιο CMO της Morgan Stanley. Ο ίδιος εργάζεται στην επιτροπή διαχείρησης σε μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, μια θέση που «κέρδισε» σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά, την ευφυία και τη συνέπειά του.

Ποιος είναι ο Mandell Crawley

O Crawley μεγάλωσε στο Σικάγο με τους παπούδες του και από νεαρή ηλικία σκεφτόταν να γίνει δάσκαλος. Λίγο αργότερα ξεκίνησε την πρακτική του άσκηση σε ένα τοπικό λύκειο σχολείο. «Δεν ξέρω γιατί, αλλά η θέση του διευθυντή στο γραφείο συναλλαγών ήταν αυτό που με “τράβηξε” τελικά», δήλωσε ο ίδιος.

Η πρόταση δεν άργησε να έλθει. Το 2008, ένας γνωστός του τον προσέγγισε και του πρότεινε μια καλύτερη θέση. Τότε ο ίδιος συνειδητοποίησε πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις.

Αυτή είναι μια ιστορία την οποία μοιράζεται συχνά με τους συναδέλφους του, σε συγκεντρώσεις κολεγίων και σε συμβούλους. «Οι σχέσεις είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη ζωή μας. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πάντα πρέπει να κάνουμε αλλαγές. Τη σήμερον ημέρα, αυτό είναι το μόνο που μετράει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Crawley.