Ο Έλον Μασκ έκανε ένα ακόμη βήμα προς το «διαστημικό ίντερνετ»

Ο Έλον Μασκ έκανε ένα ακόμη βήμα προς το «διαστημικό ίντερνετ»
epa06501146 The SpaceX’s Falcon Heavy rocket takes off from Cape Kennedy in Florida, USA on 06 February 2018. SpaceX, founded by Elon Musk, will launch its Falcon Heavy rocket, the most powerful rocket in the world. As part of its payload the Falcon Heavy is carrying Musk’s cherry red Roadster from Tesla, his electric car company. EPA/CRISTOBAL HERRERA Photo:

Ο επικεφαλής της SpaceX έλαβε την απαραίτητη στήριξη από την αμερικανική υπηρεσία τηλεπικοινωνιών.

 

Το σχέδιο του Έλον Μασκ να δημιουργήσει ένα διαστημικό δίκτυο παροχής ίντερνετ από δορυφόρους έλαβε την Τετάρτη την «ευλογία» της αρμόδιας αρχής τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της επιτροπής, Ajit Pai, εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι υποστηρίζει την πρόταση του επικεφαλής της SpaceX για τη δημιουργία ενός δικτύου σε τροχιά γύρω από τη Γη που θα παρέχει γρήγορες ταχύτητες ίντερνετ στους Αμερικανούς πολίτες.

Η SpaceX είχε καταθέσει στα τέλη του 2016 αίτημα για τη δημιουργία ενός «διαστημικού παρόχου», και αυτό που πλέον χρειάζεται είναι να εξασφαλίσει την άδεια λειτουργίας από την αμερικανική κυβέρνηση.

Τον Μάιο η αντιπρόεδρος του κυβερνητικού προγράμματος δορυφόρων στις ΗΠΑ, Patricia Cooper, ανέλυσε τη συγκεκριμένη πρόταση στην επιτροπή της γερουσίας για θέματα εμπορίου, επιστημών και τεχνολογίας.

Η βασική ιδέα του Μασκ είναι να εκτοξευτούν στο διάστημα 4.425 δορυφόροι οι οποίοι θα παρέχουν ίντερνετ στη Γη. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη στους κατοίκους πολύ απομακρυσμένων περιοχών, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν ταχύτητες οι οποίες επιτυγχάνονται μόνο με τη χρήση καλωδίων.

Ήδη η SpaceX έχει προγραμματίσει την εκτόξευση δύο δορυφόρων μέσα στο σαββατοκύριακο για να δοκιμάσει την υπηρεσία αυτή.