Ο επικεφαλής της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, ελέγχεται για συναλλαγές με Ρώσο ολιγάρχη

Ο επικεφαλής της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, ελέγχεται για συναλλαγές με Ρώσο ολιγάρχη
epa07509554 (FILE) World's leading luxury products group LVMH CEO Bernard Arnault attends at a press conference with French President Francois Hollande to unveil a new museum architectural project lead by LVMH in the 'Bois de Boulogne', near Paris, France, 08 March 2017 (reissued 16 April 2019). According to reports, French luxury group LVMH CEO Bernard Arnault announced on 16 April 2019 donation of 200 mln euros for reconstruction of damaged Notre Dame Cathedral. A huge fire started in the late afternoon on 15 April in the historic monument of the French capital burning the roof and a spire. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Σαρκίσοβ φέρεται να αγόρασε ακίνητο σε resort των Άλπεων με βοήθεια από δάνειο που παραχώρησε ο Αρνό.

Ο CEO του γαλλικού κολοσσού της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των γαλλικών εισαγγελικών αρχών για ενδεχόμενη ανάμειξη του σε χρηματοπιστωτικές συναλλαγές που αφορούν τον Ρώσο ολιγάρχη, Νικολάι Σαρκίσοβ.

Ο Σαρκίσοφ είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσικής ασφαλιστικής εταιρείας του αδελφού του Σεργκέι, RESO-Garantiya.

Σύμφωνα με την Le Monde, ο Σαρκίσοβ φέρεται να αγόρασε ακίνητο σε resort των Άλπεων με βοήθεια από δάνειο που παραχώρησε ο Αρνό, σύμφωνα με γαλλική μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών Tracfin.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού επιβεβαίωσε την Πέμπτη πως προκαταρκτική έρευνα για το θέμα έχει ξεκινήσει από το 2022 και ότι για την υπόθεση επισυνάπτεται έκθεση της Tracfin «που εφιστά την προσοχή της εισαγγελίας σε πράξεις που αφορούν τον Μπερνάρ Αρνό και τον κ. Σαρκίσοβ, οι οποίες είναι πιθανό να χαρακτηρίζουν πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Το γραφείο του εισαγγελέα αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τις εν εξελίξει έρευνες.

Μια προκαταρκτική έρευνα δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη αδίκημα, σημειώνει το CNBC, ενώ η Le Monde επικαλείται στενό συνεργάτη του Αρνό που δήλωσε ότι η συμφωνία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της γαλλικής νομοθεσίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Αρνό, ο ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, έχασε τον Φεβρουάριο μια υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά των Γάλλων φορολογικών ερευνητών σχετικά με τη νομιμότητα μιας επιδρομής που πραγματοποιήθηκε το 2019 στην έδρα της LVMH.

Η επιδρομή αφορούσε έρευνα για φορολογική απάτη που συνδέεται με δραστηριότητες στο Βέλγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

 

Πηγή: cnbc.com