Όταν η Microsoft προσπάθησε να πουλήσει το Bing στην Apple – Γιατί «ναυάγησε» το deal

Όταν η Microsoft προσπάθησε να πουλήσει το Bing στην Apple – Γιατί «ναυάγησε» το deal
(FILES) In this file photo taken on March 5, 2018 the logo of French headquarters of American multinational technology company Microsoft, is pictured in Issy-Les-Moulineaux, a Paris suburb. - Software giant Microsoft will let employees work from home permanently if they choose to, US media reported on October 9, 2020, becoming the latest employer to expand work-from-home provisions prompted by the Covid-19 pandemic. (Photo by GERARD JULIEN / AFP) Photo: AFP
Η παρ' ολίγον ...μοιραία επιχειρηματική απόφαση του τεχνολογικού κολοσσού.

Μία από τις καλύτερες φάσεις της διανύει η Microsoft λόγω της τεχνητής νοημοσύνης και της ώθησης που έδωσε στο Bing, ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το Bloomberg, τρία χρόνια πριν ο τεχνολογικός κολοσσός έφτασε κοντά σε πώληση που θα… μετάνιωνε.

Συγκεκριμένα, το Bloomberg επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζονται, ισχυρίζεται πως η Microsoft είχε ξεκινήσει συζητήσεις με την Apple το 2020 προκειμένου να πουλήσει όλο το τμήμα Microsoft Bing. Στις συναντήσεις συμμετείχε και ο τότε αντιπρόεδρος της εταιρείας Eddy Cue, χωρίς όμως να προχωρούν σε κάτι παραπάνω, πέραν των διερευνητικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την πηγή, η Apple εξέτασε την πρόταση της Microsoft, αλλά αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εξαγορά του Bing, μιας και τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη με αυτά που πλήρωνε η Google για να είναι η δική της μηχανή αναζήτησης προκαθορισμένη στις συσκευές της. Ένας άλλος λόγος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν οι αμφιβολίες της Apple ως κατά πόσο θα μπορούσε το Bing να είναι ανταγωνιστικό απέναντι στη Google.

Σημειώνεται ότι το 2013 η Apple είχε συμφωνήσει με τη Microsoft για την αξιοποίηση της μηχανής αναζήτησης Bing ως την προεπιλογή για τον ψηφιακό βοηθό Siri. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη συμφωνία δεν μακροημέρευσε και από το 2017 η Apple επέστρεψε ξανά στην «αγκαλιά» της Google, τόσο για το Siri, όσο και για το Spotlight στα Mac και το Search στο iOS.

Το δημοσίευμα του Bloomberg αποκαλύπτει επίσης πως ο CEO της Microsoft Satya Nadella, είχε συναντηθεί με τον CEO της Apple Tim Cook, το 2016 για να συζητήσουν το ενδεχόμενο ορισμού του Bing Search ως προεπιλογή για τον browser Safari, ενώ το 2018 υπήρξαν συζητήσεις για χρήση του Bing Search ως προεπιλογή στις συσκευές της Apple που πωλούνται εκτός ΗΠΑ. Κανένα από τα δύο σενάρια δεν προχώρησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: