Ο Ερντογάν «παίρνει κεφάλια» στην Τουρκία – Παραιτήσεις 10 συμβούλων σε λίγες μέρες

Ο Ερντογάν «παίρνει κεφάλια» στην Τουρκία – Παραιτήσεις 10 συμβούλων σε λίγες μέρες
epa10661321 Turkish President Recep Tayyip Erdogan addresses supporters after winning re-election in Turkey's run-off vote, at the Presidential Palace in Ankara, Turkey, 28 May 2023. Erdogan won Turkey's presidential run-off and has been re-elected President, according to Turkey's Supreme Election Council. EPA/NECATI SAVAS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως με προεδρικό διάταγμα.

Σειρά συμβούλων του Ταγίπ Ερντογάν, έχουν παραιτηθεί την τρέχουσα εβδομάδα, με το Bloomberg να αναφέρει πως πάνω από 10 συνεργάτες του Τούρκου προέδρου έχουν αποχωρήσει από τις θέσεις τους τις τελευταίες μέρες.

Οι παραιτηθέντες συμβουλεύαν τον Ερντογάν για μια σειρά θεμάτων, από ζητήματα εξωτερικής πολιτικής έως θέματα δικαιοσύνης και πολιτισμού, ανέφεραν πηγές με γνώση του θέματος.

Οι αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως με προεδρικό διάταγμα μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Το δημοσίευμα αναφέρει πως ορισμένοι σύμβουλοι επιβεβαίωσαν τις παραιτήσεις τους, ενώ είναι άγνωστο εάν θα υπάρξουν αντικαταστάτες για όλους τους παραιτηθέντες.

Η προεδρία αρνήθηκε να κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο στο Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αλλαγές έρχονται καθώς ο Ερντογάν έχει πραγματοποιήσει «στροφή» στις οικονομικές και διπλωματικές πολιτικές του από τη στιγμή που επανεκλέγει στην προεδρία της Τουρκίας τον Μάιο.

Σημαντικές τοποθετήσεις που αποδεικνύουν την εν λόγω «στροφή» είναι η τοποθέτηση του Μεχμέτ Σιμσέκ στη θέση του υπουργού Οικονομικών και της Χαφιζέ Γκάγιε Ερκάν στη θέση της διοικήτριας της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ανέφερε το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com