Ο Ερντογάν παρακολουθεί «στενά» τις εξελίξεις για την πώληση των F-16 στην Τουρκία

Ο Ερντογάν παρακολουθεί «στενά» τις εξελίξεις για την πώληση των F-16 στην Τουρκία
epaselect epa10661235 Turkish President Recep Tayyip Erdogan acknowledges supporters after winning re-election in Turkey's run-off vote, at the Presidential Palace in Ankara, Turkey, 28 May 2023. Erdogan won Turkey's presidential run-off and has been re-elected President, according to Turkey's Supreme Election Council. EPA/NECATI SAVAS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως υπήρξε σχετική υπόσχεση από την αμερικανική πλευρά.

Η Τουρκία αναμένει την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου για την αγορά των μαχητικών F-16, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας  ότι υπήρξε σχετική υπόσχεση από την αμερικανική πλευρά.

Συγκεκριμένα, κατά την έξοδό του από την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «το Kοινοβούλιό μας, μετά την υπόσχεση που μας δόθηκε, ψήφισε δόξα τω Θεώ με συντριπτική πλειοψηφία».

Στη συνέχεια, ο ίδιος αναφέρθηκε στην έγκριση ένταξη της Σουηδίας στο NATO που ψηφίστηκε προ ημερών από την τουρκική εθνοσυνέλευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιμένουμε, είπε ο κ. Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι «το αποτέλεσμα που θα προκύψει από εκεί το συντομότερο δυνατό θα μας επιτρέψει να ξεκινήσουμε τη διαδικασία αποστολής των F-16 στην Τουρκία, καθώς και όλη τη διαδικασία επισκευής και συντήρησης».

«Αυτό περιμένουμε» επανέλαβε, τονίζοντας ότι «ο υπουργός Εξωτερικών μου παρακολουθεί στενά το θέμα».

Σημείωσε ακόμη ότι «τόσο ο Καναδάς όσο και η Σουηδία έχουν δηλώσει ότι αυτό το βήμα ήταν πολύ θετικό όσον αφορά στη στάση της Τουρκίας και αποτελεί πηγή ισχύος για το ΝΑΤΟ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ