Ο «γκουρού» των startups πίσω από την επένδυση των 20 εκατ. στην ελληνική Blueground

Ο «γκουρού» των startups πίσω από την επένδυση των 20 εκατ. στην ελληνική Blueground

Τι δηλώνουν οι άνθρωποι της εταιρείας αλλά και ο πρωτεργάτης του startup οικοσυστήματος της Νέας Υόρκης, Kevin Ryan.

 

Στην ελληνική εταιρεία Blueground επενδύει ο κορυφαίος tech επιχειρηματίας και πρωτεργάτης του startup οικοσυστήματος της Νέας Υόρκης, Kevin Ryan, και εντάσσεται στο Διοικητικό Συμβούλιό της. Με τη συμμετοχή του στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, τα συνολικά κεφάλαια που έχει αντλήσει η εταιρεία εκτοξεύονται στα 28 εκατ. δολάρια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Kevin Ryan είναι ιδρυτής μερικών από τις πιο επιτυχημένες startup εταιρείες παγκοσμίως. Ανάμεσά τους οι Gilt Groupe και MongoDB, οι οποίες το 2011 και 2013, αντίστοιχα, συμπεριλήφθηκαν στην κατηγορία «unicorns» (ιδιωτικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας με αξία άνω του 1 δισ. δολ). Σήμερα, η MongoDB είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Nasdaq με αποτίμηση που ξεπερνά τα 5 δισ. δολ. Ο κορυφαίος entrepreneur έχει «σηκώσει» περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολ. σε πάνω από 40 γύρους χρηματοδότησης, ενώ η εταιρεία DoubleClick, στην οποία διετέλεσε CEO, εξαγοράστηκε από τη Google για περισσότερα από 3 δισ. δολ.

H συμμετοχή του Kevin Ryan στη Blueground σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για το μέλλον της εταιρείας, η οποία έχει θέσει ως όραμα να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται «σαν στο σπίτι τους», όπου κι αν επιλέξουν να ζήσουν. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, με πάνω από 1.800 υψηλής ποιότητας διαμερίσματα σε εννέα πόλεις παγκοσμίως, 500 από τα οποία στην Αθήνα, η εταιρεία συνεχίζει να τριπλασιάζει τον κύκλο εργασιών της σε ετήσια βάση και να εξαπλώνεται δυναμικά τόσο στις πόλεις που ήδη δραστηριοποιείται όσο και σε νέες αγορές.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Kevin στη Blueground. Η εμπειρία που φέρνει, σε συνδυασμό με την περαιτέρω επένδυση στην τεχνολογία, θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας: Να ξεπεράσουμε τα 50.000 διαμερίσματα παγκοσμίως μέχρι το 2023» δήλωσε ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO και συνιδρυτής της Blueground.

Παράλληλα, ο Kevin Ryan τόνισε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος μίας ομάδας με ένα τόσο σαφές όραμα: Να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται “σαν στο σπίτι τους”, όπου και αν επιλέξουν να ζήσουν. Η Blueground προσφέρει ένα καινοτόμο προϊόν που καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην αγορά του real estate παγκοσμίως».

Με σκοπό να προσφέρει μία σύγχρονη και ολοκληρωμένη εμπειρία ενοικίασης, τόσο στους ιδιοκτήτες ακινήτων όσο και στους ενοικιαστές, η Blueground επενδύει συνεχώς στις καινοτόμες τεχνολογίες. Μέσα από το γρήγορο και φιλικό προς το χρήστη website της εταιρείας, με real-time διαθεσιμότητα, τιμές και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ο ενδιαφερόμενος ενοικιαστής μπορεί να βρει και να κλείσει online το νέο σπίτι του μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, μέσω της ειδικής mobile εφαρμογής, ο ενοικιαστής έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει εύκολα και άμεσα με την ομάδα υποστήριξης πελατών και να βρει χρήσιμες πληροφορίες, τόσο για το διαμέρισμά του όσο και για τη γειτονιά.

Μεταξύ αυτών που έχουν επενδύσει στη Blueground είναι, επίσης, το ευρωπαϊκό fund VentureFriends, το αμερικανικό fund Endeavor Catalyst και το Jabbar Internet Group, με έδρα τη Μέση Ανατολή.

Ο στόχος της Blueground είναι τα 50.000 διαμερίσματα σε 50 πόλεις μέχρι το 2023.