Ο Καμμένος βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό με φόντο το «Μακεδονικό»

Ο Καμμένος βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό με φόντο το «Μακεδονικό»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απαντάει από το βήμα της Βουλής σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη με αντικείμενο την «επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη», Αθήνα, την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Κηρύσσει ανένδοτο για το «Μακεδονικό», επιτίθεται στον Κοτζιά και συγκαλεί τα όργανα του κόμματος την Τετάρτη.

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει ο Πάνος Καμμένος με το tweet με το οποίο επιτίθεται με σφοδρότητα στον Νίκο Κοτζιά, χωρίς να τον κατονομάζει αλλά και με την απόφαση να συγκαλέσει τα όργανα του κόμματος. Συγκεκριμένα, επίθεση με ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Νίκου Κοτζιά εξαπέλυσε μέσω twitter ο Πάνος Καμμένος. Στην ανάρτησή του ο υπουργός Άμυνας καταφέρεται κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών, χωρίς να τον κατονομάσει:

«Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος:
ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ.
Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ.
ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ».

Είχε προηγηθεί συνέντευξη του Ν. Κοτζιά στο News247, στην οποία ο πρώην υπουργός απαξίωσε τη στάση του κυβερνητικού εταίρου.

«Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του», είπε ο κ. Κοτζιάς, εκτιμώντας ότι «η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015, ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια». Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος». «Δε θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δε θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Έχω φίλους στους ΑΝΕΛ. Η ΝΔ δεν έχει πολιτική, δεν έχει όραμα, είναι ανασφαλής, της αρέσει να είναι πρόβλημα και όχι λύση. Εμένα μου αρέσει να βρίσκω λύσεις, είτε μεθοδικά είτε κόβοντας γόρδιους δεσμούς» είπε ο κ. Κοτζιάς

Η νέα κόντρα Καμμένου-Κοτζιά έρχεται να ξεσπάσει τέσσερις μέρες πριν αρχίσει η συζήτηση στη βουλή των Σκοπίων για τη συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά εντελώς ξαφνικά, μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε και κάτι ακόμη πιο σοβαρό που δρομολογεί εξελίξεις. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, την ίδια ημέρα που στα Σκόπια θα ξεκινήσει η τελική φάση της συνταγματικής διαδικασίας για τη μετονομασία σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».