Ο κλάδος αλκοολούχων ποτών και καλλυντικών της Ιταλίας μπαίνει στην παραγωγή αντισηπτικών

Campari και Intercos θα παράξουν αλκοολούχο απολυμαντικό τζελ για να το διανείμουν στα νοσοκομεία της Λομβαρδίας.

Η ιταλική ποτοποιΐα Campari και η εταιρεία προϊόντων κοσμητικής Intercos Group ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρασκευάζουν αλκοολούχο απολυμαντικά τζελ για τον καθαρισμό των χεριών, τα οποία θα δωρίσουν στο προσωπικό των υγειονομικών υπηρεσιών της Λομβαρδίας, της περισσοτερο πληγείσης από τον κορονοϊό περιφέρειας της χώρας, με 7.593 νεκρούς έως χθες, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες.

Το οινόπνευμα που προσέφερε η Campari, έτυχε επεξεργασίας και εμφιαλώθηκε από την Intercos Group, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες, που πρόσθεσαν πως θα το διανείμουν το αλκοολούχο τζελ εκεί όπου είναι περισσότερο αναγκαίο.

«Γνωρίζοντας την έλλειψη απολυμαντικού τζελ στα νοσοκομεία και όλες τις υγειονομικές μονάδες, αποφασίσαμε να δωρίσουμε μία ποσότητα καθαρού οινοπνεύματος, που αρχικά προοριζόταν για τις γραμμές παραγωγής μας», τόνισε ο Μπομπ Κούνε-Κόντσεβιτς, εκτελεστικός διευθυντής της Campari, που έχει την έδρα της στη Λομβαρδία.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη και η πρώτη παρτίδα θα περιλαμβάνει 15.000 απολυμαντικά μπουκαλάκια.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, η Campari είχε δωρήσει ένα εκατ. ευρώ σε νοσοκομείο της Λομβαρδίας και είχε διαθέσει επίσης άλλο ένα εκατ. δολάρια στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Another Round Another Rally στις ΗΠΑ, ο οποίος ασχολείται με την συγκέντρωση έκτακτης χρηματοδότησης για το νοσηλευτικό προσωπικό στις ΗΠΑ.

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Σχετικά άρθρα