Ο Κορρές μπαίνει στη Λατινική Αμερική μέσω της Avon

Η Avon θα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα για την εμπορία των προϊόντων Κορρέ στη συγκεκριμένη αγορά. 

Τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με την Korres Natural Products AS ανακοίνωσε η Avon, όπως μεταδίδει το Reuters. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ελληνική εταιρεία δίνει στην Avon το αποκλειστικό δικαίωμα για την ανάπτυξη, κατασκευή και εμπορία των προϊόντων Κορρέ στη Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με την Avon, η μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες αγορές της Λατινικής Αμερικής στις οποίες δραστηριοποιείται η Κορρές και δίνει στην Avon την επιλογή να αποκτήσει όλα τα πνευματικά δικαιώματα για τα προϊόντα Κορρέ στην περιοχή.

Κορρές: Πετάει πρώτη θέση και στην Ινδία

«Η Λατινική Αμερική είναι μια αγορά ομορφιάς που αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς και αποτελεί βασικό κομμάτι των πελατών μας. Είμαι πολύ χαρούμενη που μέσα από αυτή τη στρατηγική συμφωνία θα μπορέσουμε να εμπλουτίσουμε το δίκτυο της Avon, φέρνοντας τα προϊόντα Κορρέ σε περισσότερες γυναίκες στη Λατινική Αμερική» δήλωσε η Sheri McCoy, Chief Executive Officer της Avon Products, Inc.

«Η Λατινική Αμερική είναι πάντα μέσα στα ενδιαφέροντα μας. Αισθανόμαστε ότι είναι μια μοναδική ευκαιρία να φτάσουμε σε καταναλωτές που μοιράζονται τις αξίες και την φιλοσοφία μας. H Avon είναι στρατηγικός εταίρος που μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό το όμορφο ταξίδι» ανέφερε ο Γιώργος Κορρές.

Η Λατινική Αμερική αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά για την Avon, καθώς αποφέρει περισσότερο από το μισό του τζίρου της εταιρείας.

Τι προβλέπει η συμφωνία
Η συγκεκριμένη συνεργασία έχει αφετηρία τον Φεβρουάριο 2014 και προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι και 14 χρόνια. Παράλληλα παρέχει το δικαίωμα στην AVON να αγοράσει μελλοντικά όλα τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ για τη Λατινική Αμερική. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας ΚΟΡΡΕΣ, η συμφωνία διασφαλίζει στην εταιρεία έσοδα ύψους 11,5 εκατ. δολ (περίπου 8,5 εκατ. ευρώ) για τους πρώτους 12 μήνες της συνεργασίας, τα οποία αντιστοιχούν στη διάθεση των εμπορικών σημάτων ΚΟΡΡΕΣ στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς και σε αμοιβές για την υποστήριξη της τοποθέτησης των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ στις χώρες αυτές.

ΚΟΡΡΕΣ: Αύξηση πωλήσεων, μείωση κερδών στο 9μηνο

Στη συνέχεια, θα καταβάλλονται δικαιώματα για τη χρήση πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας της ΚΟΡΡΕΣ βάσει της πορείας των πωλήσεων, καθώς και αμοιβές για συνεχιζόμενη παροχή υπηρεσιών υποστήριξης.

Η AVON είναι πολυεθνική εταιρεία με ηγετική θέση στο χώρο της ομορφιάς και ετήσια έσοδα που αγγίζουν τα 11 δισ. δολ. ενώ τα προϊόντα της διατίθενται σε περισσότερες από 100 χώρες. Η Λατινική Αμερική αποτελεί τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό χώρο της AVON, από τον οποίο προέρχεται το 50% σχεδόν των εσόδων της.

Παράλληλα, η ΚΟΡΡΕΣ έχει προχωρήσει στην ίδρυση της θυγατρικής της εταιρείας, KORRES USA Ltd, για Β. Αμερική & Καναδά. Η έναρξη λειτουργίας της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2014, με σκοπό τη διανομή των προϊόντων ΚΟΡΡΕΣ απευθείας στην αμερικανική αγορά. Με τη νέα αυτή δομή, ο Όμιλος ΚΟΡΡΕΣ θα συνεχίσει να την πορεία του στην εν λόγω αγορά, υποστηρίζοντάς τη με τα υφιστάμενα και νέα καινοτόμα προϊόντα του.