Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αύξησε τον πλούτο του κατά 10 δισ. δολάρια μέσα σε μια μέρα

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αύξησε τον πλούτο του κατά 10 δισ. δολάρια μέσα σε μια μέρα
epa06660419 CEO of Facebook Mark Zuckerberg testifies before the Senate Commerce, Science and Transportation Committee and the Senate Judiciary Committee joint hearing on 'Facebook, Social Media Privacy, and the Use and Abuse of Data' on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 10 April 2018. Zuckerberg is testifying before two Congressional hearings this week regarding Facebook allowing third-party applications to collect the data of its users without their permission and for the company's response to Russian interference in the 2016 US presidential election. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Καθώς οι μετοχές της Meta εκτοξεύθηκαν κατά 14%, στον απόηχο του «έτους αποτελεσματικότητας».

Η περιουσία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ αυξήθηκε κατά περισσότερα από 10 δις. δολάρια την Πέμπτη, το τρίτο μεγαλύτερο άλμα που έχει καταγραφεί ποτέ με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, αφού η Meta Platforms Inc. εξέπληξε τους επενδυτές με τις ισχυρές πωλήσεις του πρώτου τριμήνου.

Οι μετοχές της Meta αυξήθηκαν κατά 14% μετά την ανακοίνωση των κερδών, ανεβάζοντας την περιουσία του Ζούκερμπεργκ στα 87,3 δισ. δολάρια και ανεβάζοντάς τον ένα σκαλί πιο ψηλά στο δείκτη Bloomberg Billionaires Index, στη 12η θέση. Είναι η υψηλότερη θέση που έχει καταγράψει ο διευθύνων σύμβουλος της Meta εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Η εξέλιξη της περασμένης εβδομάδας ανέτρεψε τη μείωση του πλούτου που βίωσε ο Ζούκερμπεργκ το 2022, όταν η καθαρή του αξία μειώθηκε κατά 57% – ή 71 δις. δολάρια – μετά από μια δαπανηρή στροφή προς το metaverse και μια καθίζηση σε ολόκληρο τον κλάδο που προκάλεσε ανησυχία για τις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δισεκατομμυριούχος χρησιμοποίησε τα αποτελέσματα της Πέμπτης για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του σχετικά με την προώθηση επενδύσεων σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνιας, έχει επίσης επικεντρωθεί στην περικοπή του κόστους μέσω των απολύσεων και της μείωσης των δαπανών, σε αυτό που ο Ζούκερμπεργκ έχει περιγράψει ως «το έτος της αποτελεσματικότητας».

Οι μεγαλύτερες ημερήσιες αυξήσεις της καθαρής περιουσίας του Ζούκερμπεργκ είναι 12,5 δις. δολάρια στις 2 Φεβρουαρίου και 11 δις. δολάρια πριν από περίπου ένα χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: