Ο Μέσι έφερε ρεκόρ εισιτηρίων στο αμερικανικό MLS – Και δεν είναι για την ομάδα του

Ο Μέσι έφερε ρεκόρ εισιτηρίων στο αμερικανικό MLS – Και δεν είναι για την ομάδα του
epa10768626 Inter Miami forward Lionel Messi (L) in action against Atlanta United defender Juan Jose Purata during the Soccer Leagues Cup match between Atlanta United FC and Inter Miami CF, in Fort Lauderdale, Florida, USA, 25 July 2023. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων για τον αγώνα στο Σικάγο έχουν ξεπεράσει τα 9,5 εκατ. δολάρια.

Η φρενίτιδα για τον Λιονέλ Μέσι στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (MLS) καλά κρατεί, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να έχει τέτοια επίδραση στην αγορά της λίγκας που φέρνει ρεκόρ εσόδων από εισιτήρια, αλλά όχι για την ομάδα του. Για τους επερχόμενους αντιπάλους της Ίντερ Μαϊάμι.

Ο σύλλογος του Μέσι θα αγωνιστεί στις 4 Οκτωβρίου στο Soldier Field, την έδρα των Chicago Fire, χωρητικότητας 62.000 θεατών.

Σύμφωνα με το sportico.com, με λιγότερα από 2.000 εισιτήρια να είναι διαθέσιμα για τον αγώνα της επόμενης εβδομάδας, τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων έχουν ξεπεράσει τα 9,5 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για ρεκόρ εισιτηρίων για οποιοδήποτε παιχνίδι στην ιστορία του MLS, κανονικής περιόδου ή play off. Προβλέπεται ότι θα είναι περίπου το 55% των εσόδων της ομάδας από τα εισιτήρια για όλη τη σεζόν.

Λόγω της φρενίτιδας για τον Μέσι, η διοίκηση των Chicago Fire έχει προχωρήσει σε ένα έκτακτο σχέδιο εμπορικής εκμετάλλευσης του αγώνα.

Για παράδειγμα, είναι η πρώτη φορά που και οι 130 σουίτες του γηπέδου έχουν κλειστεί και ενώ η μέση τιμή διάθεσης μιας σουίτας φτάνει μεταξύ των 2.500 και των 4.000 δολαρίων για ένα παιχνίδι, στον αγώνα με τη ομάδα του Μέσι οι τιμές ξεκινούν από 8.000 έως 15.000 δολάρια.

Το γήπεδο διαθέτει επίσης πέντε σουίτες πίσω από τα τέρματα. Αυτές συνήθως πωλούνται για 3.000 έως 5.000 δολάρια και ο σύλλογος πούλησε την τελευταία για 50.000 δολάρια.

Παράλληλα, οι Chicago Fire προσέθεσαν 200 premium θέσεις κοντά στο αγωνιστικό χώρο, με τιμές πώλησης από 995 έως 5.000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: