«Ο πατέρας μου δεν έριξε το αεροπλάνο» ξεσπά ο γιός του πιλότου

«Ο πατέρας μου δεν έριξε το αεροπλάνο» ξεσπά ο γιός του πιλότου

Ακόμη 300 αντικείμενα που ενδεχομένως ανήκουν στο μοιραίο αεροσκάφος εντόπισε στον Ινδικό ταϊλανδικός δορυφόρος.

«Πιστέψτε με τον ξέρω καλύτερα». Με αυτή τη φράση απέρριψε τις θεωρίες που θέλουν τον πατέρα του, πιλότο του μοιραίου Βoeing της Malaysia Airlines, να ήταν τρομοκράτης και να κατέρριψε με δόλο το αεροπλάνο, ο μικρότερος γιος του Ζαχρί Αχμάντ Σαχ, ο 26χρονoς Αχμάντ Σεθ.

Ο Σεθ είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας του πιλότου του μοιραίου Boeing που «σπάει» τη σιωπή του, καθώς παρότι έχουν περάσει 20 ολόκληρες ημέρες από την εξαφάνιση του αεροσκάφους, κανένα από τα τρία παιδιά του πιλότου, αλλά ούτε και η γυναίκα του έχουν πει μια κουβέντα, δημοσίως, για τον δικό τους άνθρωπο.

Μιλώντας στους New Straits Times, o 26χρονος γιος του πιλότου ανέφερε ότι από την ημέρα που εξαφανίστηκε το μοιραίο Βoeing διάβασε οτιδήποτε γράφεται για την πτήση ΜΗ370, αλλά και για τον πατέρα του. Ακόμη και τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν με επίκεντρο τον κάπτεν Ζαχρί.

«Γνωρίζω τις θεωρίες που θέλουν τον πατέρα μου να ήταν φανατισμένος πολιτικά και ότι θα μπορούσε να είχε καταλάβει το Boeing», είπε, ενώ παράλληλα τις απέρριψε κατηγορηματικά. «Αγνοώ τις θεωρίες. Γνωρίζω πολύ καλά τι άνθρωπος ήταν ο πατέρας μου», ανέφερε. «Μπορεί να μην ήμασταν πολύ κοντά, καθώς ταξίδευε πάρα πολύ. Αλλά εγώ τον καταλαβαίνω», πρόσθεσε.

Ακόμη, ο Σεθ είπε ότι δεν τον εξέπληξε η ανακοίνωση του Μαλαισιανού πρωθυπουργού. Σε τόνο που έδειχνε «παραίτηση», ανέφερε ότι το περίμενε 18 ημέρες μετά την εξαφάνιση του Βoeing. Παρόλα αυτά η ελπίδα δεν έδειχνε να σβήνει μέσα του.
«Τώρα απλά περιμένουμε για την επιβεβαίωση (την ανεύρεση συντριμμιών ή πτωμάτων)», πρόσθεσε. «Θα το πιστέψω (ότι δεν υπάρχουν επιζώντες) όταν δω τις αποδείξεις με τα μάτια μου», συμπλήρωσε.

Απρόθυμα παραδέχθηκε ότι από την οικογένειά του ήταν ο πιο δυνατός, αλλά δεν θέλησε να πει πώς νιώθουν τα υπόλοιπα μέλη της.

Δορυφόρος είδε 300 αντικείμενα που πιθανόν ανήκουν στο Boeing
Ακόμη 300 αντικείμενα που πιθανόν ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing 777 είδε αυτή τη φορά ταϊλανδικός δορυφόρος στον Ινδικό Ωκεανό, τη στιγμή που οι έρευνες για το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών έχουν ανασταλεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τα αντικείμενα αυτά έχουν μέγεθος 2 έως 15 μέτρα και εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση από αυτά που είχε καταγράψει ο γαλλικός δορυφόρος, τα οποία ήταν 122 και επέπλεαν και αυτά στον Ινδικό, σε μία έκταση 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι έρευνες ανεστάλησαν ξανά σήμερα εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, δήλωσαν αξιωματικοί του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Reuters.

Παράλληλα, κινεζικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των επιβαινόντων του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Διαβάστε περισσότερα:

Εντοπίστηκαν 122 αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο Μπόινγκ