Ο πόλεμος της Μέσης Ανατολής συνεχίζει να «χτυπά» τα McDonald’s

Ο πόλεμος της Μέσης Ανατολής συνεχίζει να «χτυπά» τα McDonald’s
epa07741655 (FILE) - View of the logo of the McDonald's chain in a restaurant closed, in Caracas, Venezuela, 03 September 2018 (reissued 26 July 2019). McDonalds is to release their 2nd quarter 2019 earnings report on 26 July 2019. EPA/Cristian Hernández Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία αύξησε τις τιμές κατά περίπου μεσαίο έως υψηλό μονοψήφιο ποσοστό.

Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα κέρδη της McDonald’s για το πρώτο τρίμηνο του 2024, με την κρίση στη Μέση Ανατολή και τις πιέσεις που δέχονται τα καταστήματα της αμερικανικής αλυσίδας στην περιοχή να «βαραίνουν» τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου.

Όπως ανακοίνωσε η McDonald’s την Τρίτη, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 2,7 δολάρια έναντι 2,63 δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του 2023. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν κέρδη στα 2,72 δολάρια ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 6,17 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 5% σε ετήσιο επίπεδο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 6,16 δισ. δολάρια.

Η παγκόσμια αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων διολίσθησε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο στο 1,9%, με την εταιρεία να αναφέρει ότι οι καταναλωτές έγιναν «πιο απαιτητικοί με κάθε δολάριο που ξοδεύουν». Οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει αύξηση 2,35%, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η εταιρεία αύξησε τις τιμές κατά περίπου μεσαίο έως υψηλό μονοψήφιο ποσοστό κατά το τελευταίο έτος, ανταποκρινόμενη στην αύξηση του κόστους των αυγών και άλλων πρώτων υλών.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις στον τομέα Διεθνών Αναπτυξιακών Αδειοδοτημένων Αγορών της εταιρείας, ο οποίος αποτελούσε το 10% των συνολικών εσόδων της το 2023, μειώθηκαν κατά 0,2%, αντισταθμίζοντας τις θετικές τάσεις από την Ιαπωνία, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,98% για τη μονάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: