Ο Ράτκλιφ στο προσωπικό της της Μαν. Γιουνάιτεντ: Επιστροφή στο γραφείο ή «αντίο» στον σύλλογο

Ο Ράτκλιφ στο προσωπικό της της Μαν. Γιουνάιτεντ: Επιστροφή στο γραφείο ή «αντίο» στον σύλλογο
Photo: AFP
«Αν δεν σας αρέσει, παρακαλούμε αναζητήστε εναλλακτική απασχόληση», φέρεται να είπε ο Ράτκλιφ σε συνάντηση με το προσωπικό.

Αυστηρή προειδοποίηση στο προσωπικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έστειλε ο νέος αθλητικός επικεφαλής του αγγλικού συλλόγου, Τζιμ Ράτκλιφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητά την επιστοφή των εργαζομένων της ομάδας της Premier League στο γραφείο.

Ενώ η εταιρεία είχε ένα ευέλικτο πρόγραμμα από τότε που χτύπησε η πανδημία, ο Ράτκλιφ έθεσε τη μείωση της κίνησης στο γραφείο κατά 20%, κυρίως τις Παρασκευές, όπου εφαρμόζεται περισσότερο η εξ αποστάσεως εργασία για τον οργανισμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Αν δεν σας αρέσει, παρακαλούμε αναζητήστε εναλλακτική απασχόληση», φέρεται να είπε ο Ράτκλιφ σε συνάντηση με το προσωπικό του συλλόγου την περασμένη εβδομάδα.

Το Fortune.com σημειώνει πως ο Ράτκλιφ δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος που εκμεταλλεύεται τη στενότητα της αγοράς εργασίας όταν προσπαθεί να αποκτήσει το πάνω χέρι.

Ο Τζέιμι Ντίμον της JP Morgan έγινε πρωτοσέλιδο πέρυσι όταν είπε ότι καταλαβαίνει γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην θέλουν να έρχονται τρεις ημέρες την εβδομάδα, αλλά «δεν μπορούν να το κάνουν αλλού».

Βέβαια, η εντολή του Ράτκλιφ αντιμετωπίστηκε με αμφιθυμία, καθώς όπως αναφέρει το The Athletic, το υπόμνημα «έλαβε ανάμεικτες κριτικές, με ορισμένα μέλη του προσωπικού να ενεργοποιούνται από την επιθυμία της Ineos να ταρακουνήσει τα πράγματα, ενώ άλλοι θα έχουν ενοχλήσει την ισορροπία μεταξύ ζωής και εργασίας τους από τη διαταγή», προσθέτοντας ότι ο Ράτκλιφ επιδιώκει να φέρει τη νέα του επένδυση σε ευθυγράμμιση με την πλήρως εντός γραφείου πολιτική της δικής του εταιρείας, της Ineos.

Ο Ράτκλιφ έστειλε επίσης την περασμένη εβδομάδα ένα email στο προσωπικό σχετικά με το πώς το γραφείο ήταν χάλια, χαρακτηρίζοντας την κατάστασή του «ντροπή».

Ενώ έχει δοθεί εντολή σε μια ομάδα να χειριστεί την υλικοτεχνική υποδομή αυτής της επιστροφής στο γραφείο, ορισμένοι εργαζόμενοι σημείωσαν ότι ο διαθέσιμος προς εργασία χώρος δεν είναι αρκετά μεγάλος για να τους φιλοξενήσει όλους, σύμφωνα με τον Guardian.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: