«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα πάει φυλακή»

«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα πάει φυλακή»

Ο αρχιεισαγγελέας του Μιλάνου κάνει γνωστό ότι δεν σκοπεύει να κλείσει «μέσα» τον πρώην Καβαλιέρε.

Δηλώσεις στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Λ΄Εσπρέσσο» έκανε ο αρχιεισαγγελέας του Μιλάνου Εντμόντο Μπρούτι Λιμπεράτι. Όπως τόνισε δεν είναι στις προθέσεις του να ζητήσει την φυλάκιση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου της Ρώμης.

«Δεν πρόκειται για απόφαση που συνδέεται με το συγκεκριμένο άτομο, αλλά για μια γενικότερη αρχή, η οποία και εφαρμόζεται για όλους τους πολίτες», πρόσθεσε ο Μπρούτι Λιμπέράτι.

Τα κύρια στοιχεία στα οποία βασίζεται η λογική αυτή, είναι το ότι ο Μπερλουσκόνι έχει ξεπεράσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του και, παράλληλα, το μεγάλο, χρόνιο πρόβλημα υπερπληθυσμού που αντιμετωπίζουν οι ιταλικές φυλακές.

Η Ιταλία, άλλωστε, έχει καταδικασθεί επίσημα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω του υπερπληθυσμού των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της. Με οδηγία του, τον περασμένο Ιανουάριο, ο αρχιεισαγγελέας της ιταλικής συμπρωτεύουσας κατέστησε σαφές ότι στις περιπτώσεις που είναι δυνατόν, στο εξής πρέπει να εφαρμόζονται εναλλακτικά στην φυλάκιση μέτρα.

Διαβάστε ακόμη: «Είμαι εδώ, μένω εδώ, δεν το βάζω κάτω»