O ΣΥΡΙΖΑ κάνει «άνοιγμα» στο Ποτάμι

O ΣΥΡΙΖΑ κάνει «άνοιγμα» στο Ποτάμι

«Ελάτε να μιλήσουμε χωρίς προαπαιτούμενα» η πρόσκληση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρη Βίτσα.

Ευθύ κάλεσμα στο Ποτάμι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του γραμματέα του Δημήτρη Βίτσα στο συνέδριο του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη. Ελάτε να συζητήσουμε για τις πρωτοβουλίες και τις ανατροπές που πραγματικά χρειάζεται ο τόπος για να ορθοποδήσει. Ελάτε να μιλήσουμε, χωρίς προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα. Με ειλικρίνεια. Χωρίς σκόπιμες διαστρεβλώσεις και καρικατούρες των απόψεων των άλλων» ανέφερε ο κ. Βίτσας.

Στον χαιρετισμό του ανέφερε επίσης: «Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι, ακόμα και με αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδιώξουμε ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συσπειρώσεις. Θα σημάνουμε δημοκρατικό προσκλητήριο για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας, αντιμνημονιακής και προοδευτικής, με άξονα τον κόσμο της εργασίας και του πολιτισμού. Τα λαϊκά και μεσαία κοινωνικά στρώματα», είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Βίτσας.

Στη συνέχεια ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής το ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση απευθύνεται πρώτα απ’ όλα «στις κινήσεις, τις συλλογικότητες και τους απλούς πολίτες, που, χωρίς προκαταλήψεις, με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά, με τη στάση τους διαμόρφωσαν την κοινωνική δυναμική για μια ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας χωρίς Μνημόνια και λιτότητα, αλλά με όρους πολιτικής ισοτιμίας, εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας και δημοκρατικής προοπτικής» και πρόσθεσε:

«Απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από τον μνημονιακό χώρο και στρέφονται προς την Αριστερά. Τους ανεξάρτητους βουλευτές, τα ρεύματα και τις ομάδες, που αμφισβητούν πλέον ανοιχτά την πολιτική του Μνημονίου. Απευθυνόμαστε, επίσης, σε όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις. Από την αντιμνημονιακή, αριστερή σοσιαλδημοκρατία, τους ριζοσπάστες οικολόγους έως και την πέραν του ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά».

Διαβάστε ακόμη: 

Θεοδωράκης: «Στόχος η μεγάλη αλλαγή που ποτέ δεν έρχεται»