Σόιμπλε: Η συζήτηση για το χρέος παραπλανεί τους Έλληνες

Σόιμπλε: Η συζήτηση για το χρέος παραπλανεί τους Έλληνες
epa05526689 German Finance Minister Wolfgang Schaeuble speaks at the start of the budget week at the German 'Bundestag' parliament, in Berlin, Germany, 06 September 2016, where the first reading of the budget proposal for 2017 and the financial plan for until 2020 are debated. EPA/MICHAEL KAPPELER

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απαντά σε ΔΝΤ και ΗΠΑ και θεωρεί ότι η ανταγωνιστικότητα και όχι το χρέος, είναι πρόβλημα.

Στην πάγια θέση για καμία άμεση απόφαση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους επέμεινε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε πάνελ του CNN με τίτλο “CNN Debate on the Global Economy”.

Παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ η οποία στο άνοιγμα της γενικής συνέλευσης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας είχε χαρακτηρίσει το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι το Ταμείο ζητά από την Ελλάδα σημαντικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες ακόμη δεν έχει εφαρμόσει η χώρα και από τους Ευρωπαίους σημαντική ελάφρυνση του χρέους, την οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη αποφασίσει.

Μάλιστα, ο Σόιμπλε επικαλέστηκε αναφορά του Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με την οποία ακόμη και εάν διαγραφόταν το ελληνικό χρέος η Ελλάδα σε δύο με τρία χρόνια θα βρισκόταν στην ίδια θέση. Τόνισε δε πως το ζητούμενο για την Ελλάδα δεν είναι το πώς θα επανακτήσει την ανταγωνιστικότητα της, αλλά να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα. Υποστήριξε, μάλιστα, πως η συζήτηση για το ελληνικό χρέος παραπλανεί του Έλληνες πολίτες.

Διαβάστε ακόμη: Νέα ηχηρή παρέμβαση του Τζακ Λιου για το ελληνικό χρέος