Ο Στουρνάρας συστήνει νέα δάνεια για ανάκαμψη

Ο Στουρνάρας συστήνει νέα δάνεια για ανάκαμψη

«Ανύπαρκτο» χαρακτήρισε τον τραπεζικό δανεισμό ο επικεφαλής της ΤτΕ και τόνισε ότι αυτό «δεν μπορεί να συνεχιστεί». 

Την ανάγκη να ανοίξουν οι τράπεζες τις κάνουλες ώστε να προχωρήσει με θετικούς ρυθμούς επέκτασης η οικονομία, ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Χωρίς νέα δάνεια η ανάκαμψη της οικονομίας δεν μπορεί να είναι διατηρήσιμη», εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μέχρι στιγμής η ανάκαμψη της οικονομίας δεν στηρίχθηκε στον τραπεζικό δανεισμό, ο οποίος πρακτικώς ήταν ανύπαρκτος.

Ωστόσο προειδοποίησε ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί στην Ελλάδα αλλά και στην Ε.Ε. Ο διοικητής της ΤτΕ υποστήριξε ότι τα μέτρα που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Κάλεσε δε για μία ακόμη φορά τους Ευρωπαίους εταίρους μας να τιμήσουν την υπόσχεση τους και αποφασίσουν μέτρα για την ανακούφιση του Δημόσιου Χρέους της Ελλάδος.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ που εκτίμησε ότι το Ελληνικό Χρέος είναι βιώσιμο. Ωστόσο κάλεσε την Ελλάδα να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της.

Διευκρίνισε επίσης ότι στην περίπτωση που ο ΕSM χορηγήσει νέο δάνειο, αυτό θα συνοδεύεται από συγκεκριμένους όρους (conditionality).

Διαβάστε ακόμη: 

Στουρνάρας: Προτεραιότητα τα «κόκκινα δάνεια» στην ΤτΕ

Λύση «πακέτο» για οφειλές σε ταμεία, τράπεζες και εφορία