Ο «σχεδόν πάντα» νηφάλιος Έλον Μασκ, η μαριχουάνα και η συνταγογραφούμενη χρήση κεταμίνης

Ο «σχεδόν πάντα» νηφάλιος Έλον Μασκ, η μαριχουάνα και η συνταγογραφούμενη χρήση κεταμίνης
epaselect epa10955397 US tech entrepreneur Elon Musk, owner of Tesla, SpaceX and X, gestures as he attends a conversation event with British Prime Minister Rishi Sunak (unseen) in central London, Britain, 02 November 2023. The conversation will be streamed on X (formerly Twitter) and follows the two-day AI Safety Summit that was held at Bletchley Park. EPA/TOLGA AKMEN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Μασκ έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν στο X σχετικά με τη συνταγογραφούμενη χρήση κεταμίνης.

Ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι είναι «σχεδόν πάντα» νηφάλιος κατά τη διάρκεια των νυχτερινών -ή σε ορισμένες περιπτώσεις, των πολύ πρωινών- αναρτήσεων στο X (πρώην Twitter).

Το σχόλιο του δισεκατομμυριούχου διευθύνοντος συμβούλου της Tesla έγινε σε συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Ντον Λέμον τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μασκ μίλησε για τη χρήση του φαρμάκου κεταμίνη.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι γνωστός για τη συχνά αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του, έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τον έλεγχο μετά τις πρόσφατες αναφορές σχετικά με τη φερόμενη χρήση ναρκωτικών ουσιών και τις πιθανές επιπτώσεις στις εταιρείες του, μετέδωσε το CNN.

«Υπάρχουν φορές που έχω ένα είδος αρνητικής χημικής κατάστασης στον εγκέφαλό μου, όπως η κατάθλιψη υποθέτω, ή η κατάθλιψη που δεν συνδέεται με κάποια αρνητική είδηση, και η κεταμίνη είναι χρήσιμη για να βγει κανείς από το αρνητικό πλαίσιο του μυαλού», ανέφερε ο επικεφαλής της Tesla.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει συνταγή για το φάρμακο από «έναν πραγματικό, αληθινό γιατρό» και χρησιμοποιεί «μια μικρή ποσότητα μία φορά κάθε δεύτερη εβδομάδα ή κάτι τέτοιο».

Ενώ ο Μασκ είπε ότι δεν πίνει και «δεν ξέρει πώς να καπνίζει χόρτο», δεν διευκρίνισε αν μιλούσε για κεταμίνη ή άλλη ουσία όταν είπε ότι είναι «σχεδόν πάντα» νηφάλιος όταν κάνει αναρτήσεις αργά το βράδυ.

Ο Μασκ έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν στο X σχετικά με τη συνταγογραφούμενη χρήση κεταμίνης, ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται κυρίως στα νοσοκομεία ως αναισθητικό, αλλά το οποίο διερευνάται όλο και περισσότερο ως πιθανή θεραπεία για την κατάθλιψη, το άγχος και άλλες καταστάσεις ψυχικής υγείας. Τα σχόλια του Μασκ προσφέρουν μεγαλύτερη εικόνα για τη χρήση του φαρμάκου από έναν από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι κάνει υπερβολική χρήση του φαρμάκου, λέγοντας: «Αν χρησιμοποιείς πολύ κεταμίνη, δεν μπορείς πραγματικά να κάνεις δουλειά. Έχω πολλή δουλειά, συνήθως βγάζω 16ωρα, οπότε δεν έχω πραγματικά μια κατάσταση όπου μπορώ να μην είμαι διανοητικά οξύς για μεγάλο χρονικό διάστημα»

Ακόμα, υποστήριξε τι η κατάθλιψή του είναι γενετική και πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι η χρήση κεταμίνης θα επηρεάσει τις εταιρείες του ή τις κυβερνητικές συμβάσεις τους.

«Από τη σκοπιά της Wall Street, αυτό που έχει σημασία είναι η εκτέλεση. Χτίζετε αξία για τους επενδυτές; Η Tesla αξίζει περίπου όσο η υπόλοιπη αυτοκινητοβιομηχανία μαζί, οπότε από την άποψη των επενδυτών, αν υπάρχει κάτι που παίρνω, θα πρέπει να συνεχίσω να το παίρνω» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: