Ο Θοδωράκης προτείνει να πληρώσουν τα πλούσια μοναστήρια

Ο Θοδωράκης προτείνει να πληρώσουν τα πλούσια μοναστήρια

Δήλωση με αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος και κατά της κυβέρνησης για τον ΕΝΦΙΑ. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με δήλωση του καταλογίζει προχειρότητα για τους χειρισμούς στο θέμα του φόρου ακινήτων στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

«Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει φόρος ακίνητης περιουσίας αλλά στην χώρα μας όποιος έχει σπίτι πληρώνει πλέον νοίκι στο κράτος και αυτό πρέπει να διορθωθεί», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Άγιος Όρος ο Σταύρος σχολίασε ότι «κάποτε η αριστερά ζητούσε να περάσει στο κράτος η εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία, τώρα όμως κάποιοι αριστεροί στην προσπάθεια τους να κυβερνήσουν υπόσχονται φορολογικές ελαφρύνσεις ακόμη και στα μοναστήρια».

Ο Θοδωράκης αναφέρει ότι «όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα στη φορολόγηση» αναφέροντας ότι δεν βλέπει το λόγο να μην φορολογείται ένα πλούσιο μοναστήρι που έχει πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας. «Θα πρέπει να εξαιρεθούν μόνο ιδρύματα, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, αλλά και εκκλησιαστικά ιδρύματα που προσφέρουν κοινωφελές έργο» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το πώς πιστεύει ότι θα αλλάξει η κατάσταση στη χώρα μας ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «πρέπει να κουνήσουμε τα χέρια μας και να μην τα περιμένουμε όλα από τα θεία».

Διαβάστε ακόμη: 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την απόσυρση του ΕΝΦΙΑ

Και ο Πάγκαλος νοικιάζει το εξοχικό του στην Τζιά