Ο Τραμπ κατηγορεί την Κίνα ότι «χάκαρε» τα e-mail της Κλίντον

Ο Τραμπ κατηγορεί την Κίνα ότι «χάκαρε» τα e-mail της Κλίντον

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ωστόσο, δεν έδωσε οποιαδήποτε στοιχεία προκειμένου να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του, αλλά ούτε περισσότερες πληροφορίες. Η απάντηση του Πεκίνου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε νωρίς σήμερα στο Twitter πως η Κίνα «χάκαρε» τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της πρώην υποψήφιας για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον αλλά δεν έδωσε οποιαδήποτε στοιχεία προκειμένου να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του ούτε περισσότερες πληροφορίες,

«Τα e-mail της Χίλαρι Κλίντον, πολλά από τα οποία είναι Απόρρητες Πληροφορίες, χακαρίστηκαν από την Κίνα. Η επόμενη κίνηση καλύτερα να είναι από FBI & DOJ [υπουργείο Δικαιοσύνης] αλλιώς, έπειτα από όλες τις άλλες γκάφες τους (Κόμεϊ, ΜακΚέιμπ, Στρζοκ, Πέιτζ, Oρ, FISA, Βρώμικος φάκελος κ.λπ.), η αξιοπιστία τους θα έχει χαθεί για πάντα» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ).

Τι απαντά το Πεκίνο

Δεν είναι κάτι καινούργιο, ήταν η απάντηση που έδωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter ότι η Κίνα “χάκαρε” τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υποψήφιας το 2016 για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Η Κίνα είναι υπέρμαχος της ασφάλειας στο Διαδίκτυο και αντιτίθεται σε όλες τις μορφές ηλεκτρονικής πειρατείας, δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεκίνο η εκπρόσωπος του υπουργείου Χουά Τσουνγίνγκ.