Ο Vanakias που μεταφέρει σπιτικό φαγητό στους φοιτητές

Ο Vanakias που μεταφέρει σπιτικό φαγητό στους φοιτητές

Μια ελληνική επιχείρηση βάζει τέλος στην κατανάλωση junk food από τους φοιτητές.

H μεγαλύτερη αγωνία που έχει η Ελληνίδα μάνα είναι μη τυχόν και το παιδί της, που σπουδάζει μακριά από το σπίτι του, δεν σιτίζεται καλά και τρώει διαρκώς κακής ποιότητας φαγητό από τα delivery της περιοχής στην οποία μένει. Πόσες φορές δεν σας έχει συμβεί να χτυπήσει το τηλέφωνο και να ακούσετε την κλασσική, αλλά αγαπημένη φράση «Πάλι έξω έφαγες;», πλέον δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Και οι μητέρες θα είναι σίγουρες πως το παιδί τους τρώει υγιεινό φαγητό και τα παιδιά δεν θα χρειαστεί να αποχωριστούν τις σπιτικές λιχουδιές.

Ίσως αναρωτιέστε πόσο εφικτό είναι να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο όταν για παράδειγμα οι γονείς βρίσκονται στην Αθήνα και το παιδί σπουδάζει στα Γιάννενα ή στις Σέρρες; Κι όμως ο Vanakias μια ελληνική εταιρεία που μεταφέρει τρόφιμα σε ψυγεία, Πόρτα-Πόρτα σε όλη την Ελλάδα κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά.

«Τέρμα πια τα delivery, γιατί σαν το σπιτικό δεν υπάρχει! Για να είναι και η μανούλα ήσυχη και ο φοιτητής χορτάτος!» είναι το moto της εταιρείας που μεταφέρει με ασφάλεια και συντηρημένα στη σωστή θερμοκρασία, χωρίς αλλοιώσεις από τη ζέστη, τα φαγητά που τις εμπιστεύονται.

Η έξυπνη αυτή ιδέα της μεταφοράς φαγητού κατ΄ οίκον αποτελεί μια νέα υπηρεσία της επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1955 και εξειδικεύεται σε κάθε είδους μετακόμιση και μεταφορά. Από τις εγκαταστάσεις σε ένα χώρο 100 τ.μ. στην Ηλιούπολη Αττικής ξεκινούν τα βανάκια τα οποία εκτελούν δρομολόγια από και προς 37 διαφορετικές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων Γιάννενα, Λάρισα, Καρδίτσα, Κεφαλλονιά, Σπάρτη και Σέρρες. Για να μεταφερθεί το φαγητό χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του ακολουθούνται οι πιο αυστηρές προδιαγραφές κατά την μεταφορά του. Ο Vanakias μεταφέρει τρόφιμα σε ψυγεία με ελεγχόμενη θερμοκρασία από 0C έως 3C. Την υπηρεσία δεν έχουν αγκαλιάσει μόνοι οι φοιτητές αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων.

Καθώς δεν είναι όλα τα φαγητά ικανά να καταψυχθούν χωρίς να αλλοιωθούν τα θρεπτικά συστατικά τους, στην ιστοσελίδα της εταιρείας έχει καταρτιστεί ένας κατάλογος με το ποια μπορούν να μπουν στην κατάψυξη και πώς θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί πριν από τη μεταφορά τους από τον Vanakia. Όσο για το πώς λειτουργεί η διαδικασία; O ενδιαφερόμενος μπορεί είτε μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας να πληκτρολογήσει την πόλη αποστολής, την πόλη παραλαβής και των αριθμό των τεμαχίων, είτε να εκτελέσει την εντολή μέσω κλήσης στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας. Σημειώνεται πως ο αποθηκευτικός χώρος του δέματος δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 40 λίτρα. Εν συνεχεία το προσωπικό της εταιρείας παραλαμβάνει με τη σειρά του το δέμα από το σπίτι των γονιών και το μεταφέρει στον τελικό παραλήπτη εντός 24 ωρών. Παράλληλα οι φοιτητές μπορούν να απολαύσουν εκτός από το σπιτικό φαγητό και τα φρεσκοσιδερωμένα ρούχα της μαμάς.

Εκτός από τις φαγητομεταφορές σε ψυγεία, το προσωπικό της εταιρείας εκτελεί και γενικές μεταφορές, κομμάτι στο οποίο έχει εμπειρία 59 ετών. Ανυψωτική μετακόμιση, αμπαλάζ οικοσυσκευών, αποσυναρμολόγηση και συναρμολόγηση επίπλων, διανομή χάρτου σε ρολά και παλέτες, διανομή εμπορευμάτων σε όλη την Ελλάδα, μετακομίσεις καταστημάτων, γραφείων και εργοστασίων είναι μόνο μερικές από τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της.

Διαβάστε ακόμα:

Η μπύρα που έρχεται από τα Voreia

Τα γλυκά – «θαύματα» της Φύσις

Από το μπακάλικο στην κορυφή των διεθνών αγορών

Βρείτε τον επαγγελματία που ψάχνετε με το πάτημα ενός κουμπιού